ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

0

Συγγραφέας: ΚΩΣΤΑΛΑ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ | , στις 27-09-2024

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, γιορτάσαμε στο νηπιαγωγείο μας την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού . Μια ημέρα αφιερωμένη στην προώθηση της σωματικής άσκησης και της υγιούς ζωής, γεμάτη χαρά και δημιουργικότητα!

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, οργανώσαμε μια σειρά από δραστηριότητες που ενθάρρυναν τα παιδιά να συμμετέχουν και να απολαύσουν τον αθλητισμό. Οι δράσεις μας περιελάμβαναν:

Αγωνίσματα με εμπόδια, κορίνες και τουβλάκια ισορροπίας: Τα παιδιά δοκίμασαν τις ικανότητές τους σε μια διασκεδαστική διαδρομή, όπου έμαθαν τη σημασία της συνεργασίας και της υπομονής.

 

 

Παιχνίδια με μπάλα: Συμμετείχαμε σε ομαδικά παιχνίδια, όπως το «μπάσκετ», που ενίσχυσαν το πνεύμα της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας.

 

 

Παιχνίδια ισορροπίας : Συμμετείχαμε σε παιχνίδια ισορροπίας για να ενισχύσουμε την προσοχή και την αυτοσυγκέντρωσή μας.

 

 

45454

 

 

Παραδοσιάκα παιχνίδια : Παίξαμε παραδοσιακά παιχνίδια, όπως  “λύκε λύκε είσαι εδώ;”, “αλάτι ψιλό, άλατι χοντρό” και “πιάσε την ουρά μου”

 

Δημιουργικά εργαστήρια: Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε εργαστήρια και να κατασκευάσουν μετάλλια, ζωγραφιές και αφίσες σχετικές με τον αθλητισμό εκφράζοντας την αγάπη τους για τη φυσική δραστηριότητα. Μέσα από τη συζήτηση καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν γίνεται να κερδίζουμε πάντα, σημασία έχει η χαρά της συμμετοχής και η προσπάθεια. Γι’ αυτό η φετινή μας αφίσα είχε σύνθημα “Παίζω με χαρά, δεν με νοιάζει η πρωτιά” και πήραμε όλοι από ένα βραβείο για τη συμμετοχή μας στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού! 

5454

Συζήτηση για την υγιεινή ζωή: Στο τέλος της ημέρας, μιλήσαμε για τη σημασία της άσκησης και της υγιεινής διατροφής, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να υιοθετήσουν σωστές συνήθειες.

Αυτή η ημέρα ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν τον αθλητισμό μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες που προάγουν την ευχαρίστηση και τη συνεργασία. Με τη συμμετοχή όλων μας, δημιουργήσαμε μια αξέχαστη εμπειρία!

 

 

ΔΩΡΑΚΙΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

0

Συγγραφέας: ΚΩΣΤΑΛΑ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία ΑΡΧΗ ΧΡΟΝΙΑΣ | , στις 12-09-2024

Φέτος υποδεχθήκαμε τους αγαπημένους μας μαθητές με δωράκια καλωσορίσματος με νόημα…

IMG 3813

Ένα μικρό καδράκι για το δωμάτιό τους που θα τους υπενθυμίζει ότι τα ανθρώπινα όρια υπάρχουν για να τα ξεπερνάμε και ότι μερικές φορές νομίζουμε ότι δεν μπορούμε, αν όμως προσπαθήσουμε πραγματικά, όλα είναι δυνατά!

ΑΓΙΑΣΜΟΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

0

Συγγραφέας: ΚΩΣΤΑΛΑ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΑΡΧΗ ΧΡΟΝΙΑΣ | , στις 04-09-2024

2014 Επιστροφή στα θρανία 1 web
Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 9:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.
Μετά το πέρας του αγιασμού οι μαθητές θα αποχωρήσουν με τη συνοδεία των κηδεμόνων τους.

 

Μια μέρα πριν τον αγιασμό και συγκεκριμένα την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 9:30 π.μ. σας προσκαλούμε στην πρώτη μας παιδαγωγική συνάντηση στο νηπιαγωγείο για να γνωριστούμε με τους νέους γονείς, να ξαναδούμε τους περσινούς, να σας ενημερώσουμε για διάφορα λειτουργικά θέματα που αφορούν το νηπιαγωγείο, να λύσουμε τυχόν απορίες σας και το σημαντικότερο να γίνουμε μια δυνατή ομάδα για το καλό των παιδιών σας που θα γίνουν και δικά μας παιδιά για τη φετινή χρονιά!

 

Η παρουσία σας στην πρώτη μας συνάντηση αλλά και στις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν, είναι πολύ σημαντική και παρακαλούμε θερμά να έρχεστε – αν υπάρχει δυνατότητα – χωρίς τους μικρούς μας φίλους.

Καλή σχολική χρονιά!!!
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση