ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

0

Συγγραφέας: ΚΩΣΤΑΛΑ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία ΛΗΞΗ ΕΤΟΥΣ | , στις 11-06-2024

Τις τελευταίες μέρες του σχολείου είδαμε εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με το καλοκαίρι και μιλήσαμε τη θέση του στον κύκλο του χρόνου και τους μήνες που περιλαμβάνει, τις καιρικές συνθήκες που συνήθως επικρατούν , τα φρούτα και τα λαχανικά του, τις ασχολίες των γεωργών, τις διακοπές και την σκοπιμότητά τους.

Με αφορμή το παραμύθι της Άννας Ράσελμαν “Οι δερματούληδες στο ταψί του ήλιου” μιλήσαμε για τη σημασία της χρήσης καπέλου, μπλούζας και αντηλιακού για την προστασία μας από την ηλιακή ακτινοβολία.

IMG 2704

 

 

 

Κάναμε επανάληψη στα γράμματα και τους αριθμούς που μάθαμε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Κάναμε καλοκαιρινές κατασκευές και γράψαμε τις ευχές μας για “Καλό Καλοκαίρι”

Παίξαμε μπουγέλο και ξεφαντώσαμε στην αυλή του σχολείου!

Ξετρελαθήκαμε με το συντριβάνι σοκολάτας!

 

Ευχαριστούμε τους γονείς του Αναστάση που μας δάνεισαν ένα επιπλέον φουσκωτό παιχνίδι και μας βοήθησαν στο στήσιμο των παιχνιδιών και όλους τους γονείς για τα φρούτα, τα γλυκά και τις σοκολάτες που μας έφεραν.

Ευχόμαστε να περάσουμε ένα όμορφο και ξένοιαστο καλοκαίρι και του χρόνου να είμαστε καλά να το ξανακάνουμε!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

0

Συγγραφέας: ΚΩΣΤΑΛΑ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ | , στις 05-06-2024

Η καλοκαιρινή γιορτή που ετοιμάσαμε μαζί με τα παιδιά μας ήταν μια γιορτή αποφοίτησης, αφιερωμένη σε όλα όσα μάθαμε τη φετινή χρονιά!

Τα προνήπιά μας χορέψανε καλοκαιρινά τραγούδια και μας μίλησαν με τα ποιήματά τους τόσο για το καλοκαίρι που έρχεται όσο και για τη σχολική χρονιά που πέρασε. Στη συνέχεια τα νήπια μας μίλησαν για το πόσο σημαντική είναι η φιλία, η αγάπη, η συνεργασία και τόσες άλλες αξίες για για τις οποίες μιλούσαμε όλη τη χρονιά. 

Στη συνέχεια έγινε η αποφοίτηση – αποχαιρετισμός των παιδιών μας που την επόμενη χρονιά θα συνεχίσουν το μαγικό ταξίδι της γνώσης στο δημοτικό σχολείο αλλά και των προνηπίων που μεγαλύτερα πια τα περιμένουμε την επόμενη χρονιά στο σχολείο μας.

 

Μέρες πριν ετοιμάσαμε τις προσκλήσεις και το σκηνικό για τη καλοκαιρινή μας γιορτή…

 

και φτιάξαμε τα αναμνηστικά φοίτησης…

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Μηνά Τριαλώνη και την κα Αντωνία Χαϊδεμένου, γονείς δύο μαθητριών μας για τις πολύ ωραίες ταμπέλες που μας έφτιαξαν για τις ανάγκες της γιορτής μας.

IMG 2658

Μετά το τέλος της γιορτής βγάλαμε κι εμείς μια αναμνηστική φωτογραφία για να θυμόμαστε αυτήν την όμορφη μέρα! Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε η παρουσία της κας Ναταλίας που είχε το ολοήμερο τμήμα μέχρι τα Χριστούγεννα και της κας Αναστασίας που ήταν τη προηγούμενη σχολική χρονιά στο εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου μας, που ήρθαν να μας δουν και να καμαρώσουν μαζί μας τους μαθητές και τις μαθήτριες που τόσο πολύ τους έλειψαν!

IMG 2661 1

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση