Ένα Ταξίδι στον Κόσμο των Βιβλίων!
Στο νηπιαγωγείο μας αγαπάμε τα βιβλία! Κι επειδή πιστεύουμε πως η αγάπη για την ανάγνωση καλλιεργείται από νωρίς, ξεκινήσαμε με πολύ ενθουσιασμό τη λειτουργία της δανειστικής μας βιβλιοθήκης!
Ο στόχος μας είναι να χτίσουμε σιγά-σιγά μια σχέση φιλίας και αγάπης ανάμεσα στα παιδιά και τα βιβλία. Θέλουμε να γίνουν υπεύθυνοι μικροί αναγνώστες, να μάθουν να φροντίζουν τα βιβλία, να τα σέβονται και να τα χαίρονται τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.
Πριν αρχίσουμε, συζητήσαμε όλοι μαζί για το πώς πρέπει να φερόμαστε στα βιβλία και συμφωνήσαμε σε κάποιους βασικούς κανόνες:
📚 Ο δανεισμός των βιβλίων θα γίνεται κάθε Παρασκευή, και η επιστροφή τους κάθε Δευτέρα.
📚 Αν κάποιο παιδί δεν επιστρέψει το βιβλίο, δεν θα μπορεί να δανειστεί νέο.
📚 Προσέχουμε να μη λερώνουμε, σκίζουμε ή μουντζουρώνουμε το βιβλίο. Αν κάτι συμβεί, το αντικαθιστούμε.
Κάθε παιδί θα παίρνει μαζί του το παραμύθι της επιλογής του, καθώς και ένα φύλλο εργασίας, στο οποίο ζωγραφίζει αυτό που του έκανε εντύπωση από την ιστορία.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε χωρίς να προετοιμαστούμε:
✏️ Συμπληρώσαμε τις ταυτότητες δανεισμού.

🎒 Φτιάξαμε τα ταμπελάκια για τις τσάντες μας




📖 Δημιουργήσαμε τους δικούς μας σελιδοδείκτες, για να μη χανόμαστε ποτέ στο ταξίδι της ανάγνωσης!


Και ξεκινήσαμε την διαδικασία του δανεισμού

Μαζί με το παραμύθι, ξεκινά και η περιπέτεια της “παραμυθοτσάντας”! Μια ιδιαίτερη τσάντα γεμάτη υλικά κατασκευής συνοδεύει το δανειζόμενο βιβλίο, και κάθε φορά, ένα παιδί (μετά από κλήρωση) έχει την ευκαιρία να την πάρει σπίτι. Εκεί, φτιάχνει μια κατασκευή εμπνευσμένη από το παραμύθι που διάβασε.


Τα έργα των μαθητών μας από την Παραμυθοτσάντα

Οι δημιουργίες αυτές παρουσιάστηκαν στο τέλος της χρονιάς στην καλοκαιρινή μας γιορτή σε μια υπέροχη έκθεση έργων τέχνης


Η δανειστική μας βιβλιοθήκη δεν είναι απλώς μια δραστηριότητα· είναι ένα βήμα προς τη φιλαναγνωσία, την υπευθυνότητα και τη δημιουργικότητα. Με κάθε βιβλίο που ανοίγει, ανοίγει κι ένας καινούργιος κόσμος για κάθε παιδί.