Το Νηπιαγωγείο Ρούσσας είναι υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2025. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Στην δράση συμμετείχαν και οι 3 εκπαιδευτικοί του σχολείου.


Μέσα από διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι μαθητές μας, οι αυριανοί υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ασφάλεια. Γι’ αυτό τον σκοπό χρησιμοποιήσαμε υλικό από τον φορέα που διοργανώνει τις δράσεις SaferInternet4kids.gr. Διαβάσαμε τα παραμύθια ¨Ο @Παπάκης και το μαγικό κάστρο¨ , ¨Ο @Παπάκης σώζει την κατάσταση¨ και ¨Ο @Παπάκης Ντετέκιτβ¨ .Επεξεργαστήκαμε σχετικές αφίσες που αναφέρονταν σε συμβουλές ασφαλείας για τα παιδιά. Πραγματοποιήσαμε μια δραστηριότητα ρομποτικής με την αγαπημένη μας μελισσούλα – beebot. Τα παιδιά έπρεπε να την προγραμματίζουν και την οδηγήσουν στις εικόνες που απεικόνιζαν τη σωστή χρήση της τεχνολογίας. Παίξαμε σχετικά ψηφιακά παιχνίδια στον διαδραστικό πίνακα. Δημιουργήσαμε την αφίσα μας για τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2025.



Τέλος συμμετείχαμε στην διαδικτυακή ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου για μαθητές Νηπιαγωγείου & Α Δημοτικού από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου(SafeInternet4kids)

Το σύνθημα μας!!!!¨Μαζί, μικροί και μεγάλοι, υποστηρίζουμε ένα ασφαλές, υπεύθυνο και χαρούμενο διαδίκτυο για όλους!¨.