3η Ενότητα 11.4 Αριθμοί

“M.I.R.O: Μy incredible rainbow of learning” e-Twinning project

Ο Miro  αγαπούσε τους αριθμούς και δεν δίστασε να τους χρησιμοποιήσει στους πίνακές τουScreenshot 2025 01 11 201005

Στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι να  φτιάξουμε τους δικούς μας πίνακες χρησιμοποιώντας αριθμούς δημιουργώντας το ημερολόγιο του νέου έτους.

Στιγμιότυπο οθόνης 1617

Κάθε μήνας αντιστοιχεί σε ένα σχολείο. Το δικό μας σχολείο μας θα αναλάβει τον πρώτο μήνα του χρόνου δηλαδή τον Ιανουάριο άρα τον αριθμό ένα. Θα πρέπει  να κάνουμε ένα σχέδιο που να εκφράζει την ποσότητα του συγκεκριμένου αριθμού χρησιμοποιώντας  σύμβολα όπως και  ο Miro στον πίνακα του.

Screenshot 2025 01 11 200337

Εμείς αποφασίσαμε πάνω στον αριθμό ένα , να σχεδιάσουμε ένα ποντίκι

collage15

20250110 094746

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2025, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, προκήρυξε  πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό για την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Το θέμα του διαγωνισμού για τους μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι: «Λέμε ΟΧΙ στον Διαδικτυακό Εκφοβισμό: Μαθαίνουμε, Προστατευόμαστε, Στηρίζουμε!»

Ο στόχος για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι:

Να μάθουν και να υιοθετήσουν ορθές συμπεριφορές διαδικτυακής χρήσης.

Να μάθουν να αναγνωρίζουν τις μορφές του διαδικτυακού εκφοβισμού και τους ορθούς τρόπους αντιμετώπισής του.

Να αναπτύξουν στρατηγικές απόκρισης στη διαδικτυακή βία, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς της (report) και του αποκλεισμού (block).

Να αποκτήσουν κριτική ικανότητα και ενσυναίσθηση στο διαδίκτυο.

Να καλλιεργήσουν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας, υπευθυνότητα και κοινωνικές δεξιότητες.

Έτσι και το Νηπιαγωγείο μας με χαρά συμμετείχε στον διαγωνισμό. Αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε το χάρτη της Ρούσσας δηλαδή του χωριού όπου βρίσκεται το σχολείο μας στέλνοντας τα δικά μας μηνύματα λέγοντας ΟΧΙ στον Διαδικτυακό Εκφοβισμό.

Το έργο μας

collage20

Νηπιαγωγείο Ρούσσας

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!!!