ΜΑΙΟΣ 2024
1.ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ
Γνωριμία με το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Τα νήπια συμμετείχαν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής με το τμήμα της Α΄Δημοτικού
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. Το σχολείο του δάσους και η εκπαίδευση του μικρού δέντρου- ΚΕΠΕΑ Πραμάντων
Στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων για το δάσος πραγματοποιήσαμε εκδρομή στο αισθητικό δάσος στο χωριό Λάζαινα Ν. Ιωαννίνων όπου συμμετείχαμε στο πρόγραμμα ” Το σχολείο του δάσους και η εκπαίδευση του μικρού δέντρου” από το ΚΕΠΕΑ Πραμάντων. Στο πρόγραμμα συμμετείχε και η Α΄Δημοτικού του συστεγαζόμενου σχολείου. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία! Γνωρίσαμε δέντρα και φυτά , απολαυσαμε την ωραία διαδρομή και παίξαμε πολλά πολλά παιχνίδια. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Κατερίνα και την κ. Χριστίνα από το Κεπεα Πραμάντων για την υπέροχη οργάνωση και ξενάγηση και την αστείρευτη θετική ενέργεια τους!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. Μάθημα στην Α΄Δημοτικού
Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την ομαλή ένταξη των νηπίων στο Δημοτικό σχολείο, επισκεφτήκαμε την Α’ Δημοτικού και παρακολουθήσαμε το μάθημα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Μετρήσαμε συλλαβές με παλαμάκια, αναγνωρίσαμε γράμματα, είπαμε λεξούλες από κάθε γράμμα, γράψαμε μικρές λεξούλες, μετρήσαμε αντικείμενα και γράψαμε τους αριθμούς!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4. Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
Το σχολείο μας συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση μαθητών» του τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών.
Τα παιδιά μέσα από μία βιωματική εκπαίδευση, διδάχθηκαν την ορθή οδική συμπεριφορά ως οδηγοί, πεζοί και ποδηλάτες.























