Φωτόδεντρο

ΤΙΤΛΟΣ
Τόσα – όσα
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Δραστηριότητα πρακτικής και εξάσκησης με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τις αριθμητικές ποσότητες (αριθμοί από το ένα μέχρι και το εννέα). Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να εξασκηθούν στην αναγνώριση και την αντιστοίχιση αριθμών με τις αντίστοιχες ποσότητες.

 

ΤΙΤΛΟΣ
Ο τροχός της τύχης – Πιθανότητες
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Δραστηριότητα για την εκτέλεση μικροπειραμάτων με θέμα τις πιθανότητες. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να αναπτύξουν οι μαθητές την πιθανολογική και κριτική τους σκέψη. Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να κάνουν υποθέσεις και να εκτελέσουν μια σειρά από πειράματα τύχης, προκειμένου να διαπιστώσουν αν επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται οι αρχικές αυτές υποθέσεις.

 

 

ΤΙΤΛΟΣ
Αναπαραγωγή προτύπου
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Δραστηριότητα πρακτικής και εξάσκησης με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την αντιστοιχία ένα προς ένα (1:1). Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρατηρήσουν και να αντιστοιχίσουν τις εικόνες, ώστε να αναπαραγάγουν το δοσμένο πρότυπο, με τη χρήση του ποντικιού.

 

Εικονίδιο

 

ΤΙΤΛΟΣ
Παιχνίδι μνήμης με ζώα
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Εκπαιδευτικό παιχνίδι μνήμης με θέμα τα ζώα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι το ταίριασμα των όμοιων εικόνων. Το μαθησιακό αντικείμενο περιλαμβάνει έξι επίπεδα κλιμακούμενης δυσκολίας, με διαφορετικό αριθμό καρτών κάθε φορά (από τέσσερις έως δεκαοκτώ κάρτες). Μάλιστα, με το άνοιγμα κάθε κάρτας, ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος του εικονιζόμενου ζώου.

 

Εικονίδιο