Προετοιμάζουμε τη γιορτή του Πολυτεχνείου στο νηπιαγωγείο μας

Η Ντενεκεδούπολη είναι μια πολιτεία αλλιώτικη απ’ τις άλλες. Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες. Και μένουν σ΄αυτή, τι… άλλο; Ντενεκεδάκια. Άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια. Βρέθηκαν όλα πεταμένα σ’ ένα σκουπιδότοπο κι αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία, για να μένουν μόνα τους και να ‘χουν την ησυχία τους.

Τα ντενεκεδάκια που μένουν εδώ έχουν περίεργα ονόματα: Σαρδέλας, Μηλίτσα, Βουτυρένιος, Σοφός, Οκέυ-μπαμ-μπαμ. Ο Σαρδέλας είχε πριν τον πετάξουν σαρδέλες, η Μηλίτσα είχε κομπόστα μήλο, ο Βουτυρένιος βούτυρο, ο Οκέυ-μπαμ-μπαμ είχε κόκα-κόλα κι ο Σοφός είχε μέσα του καφέ.
Ζούσαν όλα πολύ ευτυχισμένα στην Ντενεκεδούπολη, ώσπου μια μέρα…

Ξεκινώντας από την ανάγνωση του αγαπημένου παραμυθιού της Ευγενίας Φακίνου : Ντενεκεδούπολη

FAKINOU NTENEKEDOUPOLH.jpg.thumb 600x600 4815f6ba89fb6f39b1530a814c426f5d

γνωρίζουμε τους ήρωες της Ντενεκεδούπολης και συζητάμε για τις έννοιες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας στο παραμύθι και γιατί;  Ετοιμάζουμε το σκηνικό της Ντενεκεδούπολης πάνω σε μεταλλιζέ χαρτόνια και τους ήρωες του παραμυθιού.

IMG 20211116 082210 IMG 20211116 125950

Μαθαίνουμε το τραγούδι της Ντενεκεδούπολης και το χορεύουμε!

 

Το βιβλίο της  Αρμενιάκου Κωνσταντίνας “Η κυρά Δημοκρατία” μας πηγαίνει πιο βαθιά στις έννοιες της Δημοκρατίας και της Δικτατορίας….

Την κυρά Δημοκρατία όλοι την αγαπούν στο μικρό χωριό, γι’ αυτό τη διάλεξαν για αρχηγό. Τι θα συμβεί όμως όταν η κυρία Ρία η Δικτατορία πάρει με τη βία όλη την εξουσία; Μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν ευτυχισμένοι χωρίς τη Δημοκρατία; Ένα παραμύθι για να εξηγήσουμε στα παιδιά την αξία της Δημοκρατία και για να θυμόμαστε ότι: Όλοι μαζί, όλοι μαζί, είμαστε πάντα πιο δυνατοί.

Από το παραμύθι προκύπτουν  τα συνθήματα των φοιτητών του Πολυτεχνείου και τα δικά μας συνθήματα

IMG 20211116 122220

Η λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  είναι αυτή που αγαπούν περισσότερο τα παιδιά και αυτή που τραγουδάμε

 

Φωτογραφίες από τα γεγονότα της εξέγερσης του πολυτεχνείου κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών και γίνονται η αφορμή να μιλήσουμε για τα πραγματικά γεγονότα

images λήψης 1 λήψης 2 λήψηςimages 1 images 2 images 3 images 4 images 5 images 6 λήψης 1 1 λήψης 2 1 λήψης 3 1 λήψης 4