Άρθρα ανά μήνα: Ιανουάριος 2025
Η νόστιμη σούπα του χειμώνα
Παραφράζοντας τον περίφημο βάτραχο του Μαξ Βέλθουις, Ολλανδό συγγραφέα παιδικών βιβλίων «ο χειμώνας είναι μια θαυμάσια εποχή αν μπορείς να τον περνάς στην θαλπωρή του φιλόξενου και ζεστού νηπιαγωγείου»!

Είναι μια περίοδος πυκνής μάθησης για τον χειμώνα, για τα χαρακτηριστικά αλλά και τα γράμματα που τον αποτελούν. Τα παιδιά ανίχνευσαν μέσα στη σούπα όσα χρειάζονταν για να σχηματίσουν την λέξη «χειμώνας», επέλεξαν από κάρτες ρούχων την κατάλληλη χειμωνιάτικη ένδυση, μιλήσαμε για το σχήμα των χιονονιφάδων όπως φαίνονται στο μικροσκόπιο και τις απεικονίσαμε εικαστικά, κάναμε χαρτοκοπτική γάντια-κασκόλ-σκούφο και σχεδιάσαμε γεωμετρικά σχήματα με τέμπερα.
Υστερόγραφο: Είμαστε δημοκρατικό σχολείο. Αυτό οδήγησε χθες μια μαθήτρια που εκτελούσε χρέη επιμελήτριας να δηλώσει ότι “μπάφιασε με την διδακτική του χειμώνα” και επέλεξε να διαβάσουμε την Αργοναυτική εκστρατεία. Συμπληγάδες πέτρες η εκπαίδευση μικρών παιδιών!










