Χριστουγέννων συνέχεια…

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΤΡΑΙΑΣ | Κατηγορία e-twinning, ΧΕΙΜΩΝΑΣ, Χριστούγεννα | , στις 22-12-2023

Δεκέμβρης! Ο μήνας με τις πολλές γιορτές, ο μήνας με τα φώτα, με τη χαρά και το πνεύμα αισιοδοξίας καθώς η γέννηση του Θεανθρώπου σηματοδοτεί τη νέα αρχή με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον με αγάπη, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα με την προσφορά δώρων και αν μη τι άλλο, τα δωράκια την περίοδο των Χριστουγέννων είναι συχνά για τους περισσότερους ανθρώπους…

Ας δούμε όμως συνοπτικά πως κύλησε ο μήνας αυτός για εμάς στο νηπιαγωγείο μας:

  • Κατασκευάσαμε ευχετήριες κάρτες με πολύχρωμη χριστουγεννιάτικη μπάλα με δαχτυλομπογιές για εξώφυλλο, τους εαυτούς μας σε φωτογραφία να στολίζουν το δεντράκι μας αναβαίνοντας σε μια σκάλα και γράψαμε ευχές για τους δικούς μας ανθρώπους.
  • Κατασκευάσαμε στολίδια με φελλούς σε σχήμα δέντρου, στρόγγυλου στολιδιού και γλιφιτζουριού-μπαστούνι, τα ζωγραφίσαμε και τα πασπαλίσαμε με μεγάλη δόση χρυσόσκονης για να λάμπουν (ευχαριστούμε το Νίκου Κωσταντίνο για τη δωρεά των φελλών  στο σχολείο μας).
  • Κάναμε πρόβες για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, που περιλάμβανε εκμάθηση μικρής χορογραφίας και ποιήματα.
  • Πήγαμε εκδρομή το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας στην Ονειρούπολη στη Δράμα. Πριν φτάσουμε όμως στη Δράμα, επισκεφτήκαμε το πάρκο ημερόβιων και νυκτόβιων αρπακτικών που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Δράμας. Εκεί τύχαμε πολύ όμορφης φιλοξενίας και ξενάγησης, όπου ο υπεύθυνος μας έκανε επίδειξη των ικανοτήτων που διακρίνει ένα γεράκι, είδαμε κουκουβάγια, την οποία μπορέσαμε και να χαϊδέψουμε καθώς και αετό. Φυσικά μπορέσαμε να δούμε και άλλα πτηνά όπως όρνιο, μπούφο κ.α.
  • Κάναμε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου παρουσία γονέων, όπου οι γονείς του σχολείου φρόντισαν για τη δημιουργία ενός μπουφέ, τον οποίο απολαύσαμε όλοι μαζί μετά το πέρας της γιορτής. Σας ευχαριστούμε ξανά που είστε με χαρά δίπλα μας και συμμετέχετε στις δράσεις του σχολείου μας! Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει ο Άγιος Βασίλης από τη γιορτή μας, που χάρισε δωράκια στους μαθητές του νηπιαγωγείου μας και θα μας έχει και νέες εκπλήξεις από τη νέα χρονιά…
  • Τραγουδήσαμε τα κάλαντα σε διαδικτυακή σύνδεση με τους “συμμαθητές” μας από την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Νάξο. Δυστυχώς λόγω φόρτου και άλλων προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν και οι άλλες χώρες, όμως μας έστειλαν βίντεο!
  • Λάβαμε τη χριστουγεννιάτικη κάρτα με τις ευχές για τις γιορτές από τη Νηπιαγωγείο της Νάξου, άλλες χώρες έλαβαν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες από άλλες χώρες και μοιράστηκαν τη χαρά τους μαζί μας.
  • Τραγουδήσαμε τα κάλαντα την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στο χωριό της Πετριάς. Ευχαριστούμε το Δημοτικό Σχολείο Πετραίας, όλα τα μαγαζιά της περιοχής και το ΚΑΠΗ που μας υποδέχτηκαν με χαρά και για ακόμη μια φορά στήριξαν τις προσπάθειες του σχολείου μας.
  • Στολίσαμε την τάξη μας φτιάχνοντας το σκηνικό για τη γιορτή μας, ζωγραφίσαμε τα κουτιά, από τα οποία βγήκαν τα “στολίδια” της γιορτής, χρωματίσαμα το στολίδι για τη στολή μας και φτιάξαμε “δωράκια”.
  • Φτιάξαμε συνταγές για κουραμπιέδες, μελομακάρονα και δεντράκια με σοκολάτα και αλμυρό κράκερ μπατονέτας για κορμό.

Κάπως έτσι και συνοπτικά φτάσαμε στις διακοπές των Χριστουγέννων… Θα σας δούμε ξανά από κοντά με το νέο πια έτος, το οποίο ευχόμαστε να μας βρει όλους γερούς και με πολλή όρεξη για νέες δραστηριότητες!

Καλά Χριστούγεννα και Χαρούμενο το Νέο Έτος 2024!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς