Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο

Η μετάβαση του παιδιού από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό είναι σημαντική για την εξέλιξη του παιδιού.  Για αυτό το λόγο, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και με κάθε ευκαιρία, επιδιώκαμε να έχουμε μία δημιουργική συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο, να υλοποιούμε  αρκετές «δραστηριότητες μετάβασης»: αμοιβαίες επισκέψεις πριν την έναρξη του σχολείου, κοινές δράσεις, ώστε να ενδυναμώσουμε αυτήν την μετάβαση με θετικά συναισθήματα: χαρά, προσμονή, ενδιαφέρον, ενθουσιασμό!

Παρακολουθήσαμε από κοινού την παιδική κουκλοθεατρική παράσταση, με τίτλο “Ο Σίμος και ο σεισμός”

Σεισμός

Υποδεχθήκαμε τους μαθητές της Α’ τάξης στο Νηπιαγωγείο μας και υλοποιήσαμε κοινές δράσεις για το σχολικό εκφοβισμό.

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου προσκαλέσαμε τη Β’ Τάξη στο Νηπιαγωγείο μας και “γιορτάσαμε” από κοινού την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Συνεργαστήκαμε μαζί τους σε μία φιλανθρωπική δράση, για τη συλλογή πλαστικών καπακιών και τα χαρίσαμε στα Παιδιά της Άνοιξης.

Επισκεφτήκαμε κι εμείς το Δημοτικό σχολείο για να εξοικειωθούμε με τους χώρους του, να γνωρίσουμε τις δασκάλες, το Διευθυντή και να συζητήσουμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού. Μας συμβούλεψαν τι θα χρειαστούμε του χρόνου, τι να προσέξουμε, εξωτερικεύσαμε κάποιους φόβους μας ή κάποιες σκέψεις μας και σαν μεγαλύτεροι ανέλαβαν να μας βοηθήσουν!

 

Σας ευχαριστούμε πολύ φίλοι μας, η βοήθειά σας ήταν πολύτιμη!