World Bee Day – Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας

Όλοι βασιζόμαστε στην επιβίωση των μελισσών!

Οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές όπως οι πεταλούδες, οι νυχτερίδες και το κολίμπρι απειλούνται ολοένα και περισσότερο από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Για να ενημερωθεί ο κόσμος σχετικά με την σημασία των επικονιαστών, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και τη συνεισφορά τους στην βιώσιμη ανάπτυξη, ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 20η  Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας.

Στόχος είναι να ενισχυθούν τα μέτρα που στοχεύουν στην προστασία των μελισσών και άλλων επικονιαστών οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην επίλυση προβλημάτων σχετικά με την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και να εξαλείψουν την φτώχεια στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι μαθητές/τριες μας ενημερώθηκαν μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο για τη ζωή της μέλισσας και είχαν την ευκαιρία να μάθουν με βιωματικό τρόπο χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή της μέλισσας, από ειδικό μελισσοκόμο.

Υλοποιήθηκαν  δραστηριότητες STEAM για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να γνωρίσουν τη μέλισσα και να εμπλακούν σε παιγνιώδεις δραστηριότητες

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων του eTwinning έργου (Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Πολωνία), όπου όλοι μαζί γιόρτασαν την Ημέρα της Μέλισσας, παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους!

Για τον κοινό εορτασμό της ημέρας της μέλισσας δημιουργήθηκε ένα ψηφιακό βιβλίο, όπου συγκεντρώθηκαν οι δραστηριότητες όλων των συνεργαζομένων σχολείων.