Universal Children’s Rights Day-Παγκόσμια Ημέρα των δικαιωμάτων των παιδιών

Κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, μία ημέρα αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Στις 20 Νοεμβρίου του 1989, Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), σε Γενική Συνέλευση του, υιοθέτησε και υπέγραψε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Έκτοτε έως σήμερα, γιορτάζουμε κάθε χρόνο, την επέτειο για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι μία διεθνής συνθήκη που αναγνωρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού. Η Σύμβαση καθιερώνει ένα παγκόσμιο δεσμευτικό κώδικα για τα δικαιώματα που πρέπει όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν. Τα κράτη που είναι μέλη της Σύμβασης οφείλουν να διασφαλίζουν ότι όλα τα παιδιά αντιμετωπίζονται χωρίς καμία διάκριση, έχουν προστασία, πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως εκπαίδευσης και υγείας, έχουν ευκαιρίες ανάπτυξης της προσωπικότητας, ικανοτήτων και ταλέντων τους, μεγαλώνουν σε ευτυχισμένο περιβάλλον με αγάπη και κατανόηση, πληροφορούνται και συμμετέχουν σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα τους μέσα από προσιτές για αυτά διαδικασίες.

Η παγκόσμια αυτή μέρα, έρχεται να μας διδάξει πως οφείλουμε να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τα παιδιά, πασχίζοντας να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για αυτά. Γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα και το μέλλον για ένα αύριο!

Τα παιδιά των συνεργαζόμενων Νηπιαγωγείων του Δικτύου μας με τα αθώα παιδικά τους μάτια και την αγνή ψυχή τους ζωγράφισαν αυτά που θεωρούν αυτονόητα ότι πρέπει να έχει το κάθε παιδί, ανεξαρτήτα από φύλο, χρώμα, θρησκεία, χώρα γιατί απλά είναι ΠΑΙΔΙ κι έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη ζωή!

.png

Εφόσον γιορτάζουν όλα τα παιδιά της γης, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να γιορτάσουμε αυτήν την ημέρα και με τους άλλους φίλους μας από την Ιταλία, την Πολωνία, την Τουρκία και τη Ρουμανία!

Με ηλεκτρονική κλήρωση, πραγματοποιήθηκε τυχαία κατανομή των βασικών δικαιωμάτων του παιδιού και το κάθε σχολείο ανέλαβε να ζωγραφίσει τα δύο δικαιώματα που του αντιστοιχούσαν.

results of destributionΣτο δικό μας σχολείο αντιστοιχούν το δικαίωμα του “Ονόματος” και της “Ελευθερίας”!

 NAME PALATITSIAFREEDOM PALATITSIA

Εμπνευσμένοι από τον Street Artist Thank YouX, δημιουργήσαμε έναν τοίχο από όλους τους κύβους των συνεργαζόμενων σχολείων, με τα δικαιώματα των παιδιών!

Viber 2022 11 28 18 32 32 905