Τελική παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Σχεδίου Δράσης

.jpg

Το σχέδιο δράσης, με τίτλο: “Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό”, που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2021-2022 ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση γονέων. Στόχος της συνάντησης ήταν  να ενημερωθούν οι γονείς για όλες τις δραστηριότητες, που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο Παλατιτσίων και το Νηπιαγωγείο Βεργίνας.

Οι γονείς ενημερώθηκαν για τη σημασία και τη σπουδαιότητα της μετάβασης, παρακολούθησαν μία παρουσίαση με φωτογραφικό υλικό από όλες μας τις δράσεις και δόθηκαν πρακτικές συμβουλές-προτάσεις για το πώς θα ενισχύσουν θετικά την εικόνα των παιδιών για το δημοτικό σχολείο στο σπίτι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για την Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο σηματοδοτεί ένα νέο και σημαντικό στάδιο εξέλιξης τόσο του ίδιου του παιδιού όσο και της οικογένειάς του και για αυτό θεωρείται μια από τις κρισιμότερες περιόδους της παιδικής ηλικίας.

Στο πλαίσιο εμπλοκής και υποστήριξης των γονέων στο νέο τους ρόλο, ως γονείς μαθητών/τριών του δημοτικού, διοργανώθηκε συνεργατικά από το Νηπιαγωγείο μας & το Νηπιαγωγείο Σταυρού ενημερωτική εκδήλωση για την Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαϊου 2022, διαδικτυακά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα Δημοτικά σχολεία Σταυρού & Παλατιτσίων – Βεργίνας και άλλα 14 Νηπιαγωγεία του Νομού Ημαθίας.

Παρουσιάστηκαν από τη Νηπιαγωγό Βασιλείου Κωνσταντίνα, οι δραστηριότητες που υλοποιούνται στο νηπιαγωγείο, με στόχο να βοηθούν τα νήπια να ενταχθούν εύκολα στο νέο περιβάλλον του δημοτικού.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Σταυρού, κα Όλγα Σαββίδου, αναφέρθηκε στη συμβολή της οικογένειας και του σχολείου για μια ομαλή μετάβαση και τα οφέλη της συνεργασίας τους.

Η κα Αθηνά Νάντση, ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στους λόγους, για τους οποίους κρίνεται σημαντική η μετάβαση για την μετέπειτα εξέλιξη των παιδιών. Με την εισήγησή της παρείχε χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές στους γονείς για μια εύκολη και επιτυχή μετάβαση στο δημοτικό σχολείο.

ψυχολογος1

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση και στήριξαν τη συνεργατική πρωτοβουλία των Νηπιαγωγείων.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο 2022

στο διαδίκτυο281791781 691626068788113 264358474389323646 n

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με τη διαδικτυακή ασφάλεια. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, παραμύθια, βίντεο, διαδραστικά παιχνίδια, φύλλα εργασίας, στόχος ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά, με απλά λόγια, τους κινδύνους της προσωπικής ασφάλειας και ασφάλειας σε προσωπικές πληροφορίες των παιδιών στο διαδίκτυο.

 


Μετάβαση στο sway.office.com.

Απονομή αναμνηστικών

Τελειώνοντας το έργο “Κόκκινη κλωστή δεμένη… δεξιότητες γυρεύει#SkillsLabs” δόθηκαν στους μαθητές και στις μαθήτριες τα παραμυθένια αναμνηστικά τους, σαν ανάμνηση των όσων έμαθαν ξετυλίγοντας το κουβάρι της κόκκινης κλωστής, παρέα με τους ήρωες των παραμυθιών!

αναμνηστικών

Τελική συνάντηση των σχολείων της 2ης Ομάδας & αξιολόγηση από τους/τις μαθητές/τριες

Τα σχολεία της 2ης Ομάδας συναντήθηκαν διαδικτυακά, επικοινώνησαν και αξιολόγησαν το έργο, απαντώντας στην ερώτηση: ” Τι σου έρχεται στο μυαλό, όταν ακούς  “Κόκκινη κλωστή δεμένη…δεξιότητες γυρεύει#SkillsLabs”;

12

Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν συνεργατικά και αποχαιρετίστηκαν κλείνοντας με ευχές για “Καλό Καλοκαίρι”

11

13 5 20221

Τελική αξιολόγηση του eTwinning έργου: “Κόκκινη κλωστή δεμένη…δεξιότητες γυρεύει#SkillsLabs”

Το eTwinning έργο έφτασε στο τέλος!! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, καλούνται να ανακαλέσουν στη μνήμη τους κάποιες δράσεις και να αξιολογήσουν το έργο που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.

αξιολογηση