Ο κλεφτοπαραμυθάς δράκος, Ελισάβετ Τάρη

Τα παραμύθια στο Νηπιαγωγείο κατέχουν εξέχουσα θέση, καθώς μέσα από αυτά τα παιδιά έρχονται, αβίαστα και με έναν τρόπο ασφαλή (αφού όλα όσα διαδραματίζονται συνέβησαν “Μια φορά κι έναν καιρό…”) και παιγνιώδη, σε επαφή με φόβους, ανησυχίες, γεγονότα και προετοιμάζουν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν καταστάσεις στην πραγματική τους ζωή.

Και αφού στο Νηπιαγωγείο διαβάζουμε πολλά παραμύθια, αναρωτηθήκαμε ποιος τα φτιάχνει, ποιος τα ζωγραφίζει, πως φτάνουν στα δικά μας χέρια και άλλες πολλές απορίες διατυπώθηκαν στη συζήτηση της παρεούλας μας.

Ο ειδικός για να μας λύσει όλες αυτές τις απορίες ποιος θα ήταν; Μα φυσικά ένας συγγραφέας! Για αυτό το λόγο καλέσαμε τη συγγραφέα του παραμυθιού “Ο Κλεφτοπαραμυθάς Δράκος”, κυρία Ελισάβετ Τάρη. Αφού διαβάσαμε το καταπληκτικό παραμύθι της, το συζητήσαμε και ζωγραφίσαμε τι μας έκανε εντύπωση.

Ο δράκος μας άρεσε πολύ και θελήσαμε να τον φτιάξουμε.

Με μεγάλη χαρά συνδεθήκαμε διαδικτυακά και με άλλα παιδιά από τα Νηπιαγωγεία που συνεργαζόμαστε και φυσικά με την Κα Βέτα Τάρη. Στη διαδικτυακή μας συνάντηση παρευρέθηκε και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Νηπιαγωγών 3ου ΠΕΚΕΣ,  κυρία Ευθυμία Γώτη.

Στην αρχή τραγουδήσαμε, ακούσαμε το παραμύθι, διατυπώσαμε τις ερωτήσεις μας, χορέψαμε και αποχαιρετιστήκαμε με ενθουσιασμό!

Στο τέλος συγκεντρώθηκαν όλες οι εργασίες των παιδιών από τα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία και η συνάδερφος Ελένη Μωυσιάδου έφτιαξε μία πολύ ωραία παρουσίαση,  μια γλυκιά ανάμνηση από αυτό το παραμυθένιο μας ταξίδι.