Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στο  Νηπιαγωγείο  για το σχολικό έτος 2021– 2022

θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021, θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσα παιδιά είναι γεννημένα το 2016  και το 2017.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος, 1 – 20 Μαρτίου, για την εγγραφή του παιδιού είναι τα εξής:

  • Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας, με το  ονοματεπώνυμο, εφόσον υπάρχει/χουν άλλο/λα τέκνο/α που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα.
  • Υπεύθυνη Δήλωση, εφόσον επιθυμείτε τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη χρονιά δεν απαιτείται νέο Α.Δ.Υ.Μ.
  • Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια
  • Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

Εγγραφή στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα

Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00

Α. Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές/τριες, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων – κηδεμόνων τους, χωρίς προϋποθέσεις.

Β.  Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):

  1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
  2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
  3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

Οι αλλοδαποί μαθητές/τριες που δε δύνανται να προσκομίσουν το Πιστοποιητικό Γέννησης, μπορούν να εγγραφούν με Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης. Όλα τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών/τριών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.

Σε περιπτώσεις γονέων που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αδυνατούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση, αυτή θα καταχωρίζεται, κατόπιν συνεννόησης, από την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για την αυτεπάγγελτη εγγραφή των νηπίων στο 2ο έτος του νηπιαγωγείου, οι γονείς θα πρέπει να επικαιροποιήσουν όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά:

  • Διεύθυνση κατοικίας, λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας

Σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η προσκόμιση αποδεικτικών διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας, όπως αυτά αναφέρονται στη σχετική εγκύκλιο (λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο),οι γονείς δύνανται να καταθέτουν και αποδεικτικά από ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ή παρόχους κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή ο γονέας/κηδεμόνας απαιτείται να προσκομίσει δύο τύπους εκ των προαναφερόμενων δικαιολογητικών (πχ λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας και λογαριασμό παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, κλπ) που έχουν εκδοθεί στο όνομά του/της προς εγγραφή του τέκνου/τέκνων.

  • Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για το ολοήμερο
  • Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου
  • Στοιχεία των συνοδών των νηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από το νηπιαγωγείο
  • Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια

Η αυτοπρόσωπη παρουσία των γονέων προτείνεται να γίνεται με ραντεβού, για την αποφυγή συνωστισμού και αναμονής στο χώρο του νηπιαγωγείου, τηρώντας τα προτεινόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ώρες επικοινωνίας & προσέλευσης στο Νηπιαγωγείο: 13:15 – 13:50

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης: 2331092215

Ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας : mail@nip-palat.ima.sch.gr

Όρια Σχολικής Μονάδας
Η περιοχή των ορίων της Κοινότητας Παλατιτσίων και Συκιάς

 

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την εγκύκλιο



Λήψη αρχείου

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες χρήσης για την ηλεκτρονική εγγραφή στο Νηπιαγωγείο

 



Λήψη αρχείου

Μπορείτε να κατεβάσετε το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας (ΑΔΥΜ) για να συμπληρωθεί κατά την επίσκεψή σας στο/η γιατρό.

adym_

Ενημερωτική Ημερίδα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο



Λήψη αρχείου

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day (SID)

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, εορτάζεται η ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Το Νηπιαγωγείο μας εντάχθηκε φέτος στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ένα δίκτυο με συμμετοχές από 700 περίπου σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ένα δίκτυο που υποστηρίζει μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς σε θέματα ασφάλειας ή άλλα ζητήματα σχετικά με το Διαδίκτυο. Στόχος είναι να εκπαιδευτούν όλοι οι παραπάνω εμπλεκόμενοι, να αποκτήσουν γνώσεις για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και να εντοπίζουν τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση του και τρόπους αντιμετώπισης πιθανών δυσάρεστων “εκπλήξεων”.

Στο Νηπιαγωγείο μας προσεγγίσαμε την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου μέσα από κατάλληλες ιστορίες, παραμύθια, εικόνες, αφίσες, πλούσιο εποπτικό υλικό από όπου αντλήσαμε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για θέματα που αφορούν τόσο σε θέματα συμπεριφοράς των μαθητών/τριών στο Διαδίκτυο όσο και την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν από εσφαλμένη συμπεριφορά και μέσα από τη συζήτηση με τα παιδιά διατυπώσαμε τους βασικούς κανόνες του Διαδικτύου.

  1. Τα άτομα με τα οποία συνομιλείς στο Διαδίκτυο αλλά δεν γνωρίζεις στο φυσικό κόσμο, είναι άγνωστοι. Μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι αυτοί που λένε ότι είναι.
  2. Ποτέ μην φανερώνεις σε διαδικτυακούς φίλους ή σε ιστοσελίδες προσωπικά σου στοιχεία, όπως το πραγματικό σου όνομα, τον τόπο κατοικίας σου ή τα μέρη που συχνάζεις. Το ίδιο ισχύει και για τα στοιχεία των φίλων και της οικογένειάς σου.
  3. Να φέρεσαι ευγενικά σε όλους στο Διαδίκτυο, όπως κάνεις και στο φυσικό κόσμο.
  4. Καλό είναι να μη δημοσιεύεις προσωπικές σου φωτογραφίες στο Διαδίκτυο γιατί θα μπορέσουν να τις δουν όχι μόνο οι φίλοι σου αλλά και άγνωστοι. Σε κάθε περίπτωση, δε δημοσιεύεις φωτογραφίες ή βίντεο άλλων, εάν δεν τους έχεις πρώτα ρωτήσει και δεν έχουν συμφωνήσει σε αυτό.
  5. Εάν κάτι στο Διαδίκτυο σου φαίνεται ύποπτο ή πολύ καλό για να είναι αληθινό ή σε κάνει να νιώθεις άβολα μίλησε στους γονείς σου ή σε κάποιον που εμπιστεύεσαι.
  6. Πάντα να διασταυρώνεις τις πληροφορίες στο Διαδίκτυο και με άλλες έγκυρες πηγές, όπως βιβλία, εφημερίδες, επιστημονικά περιοδικά και να ρωτάς τους γονείς και τους δασκάλους σου γιατί δεν είναι όλοι όσοι γράφουν στο Διαδίκτυο ειδικοί και επιστήμονες!
  7. Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να συναντήσεις στο φυσικό κόσμο άτομα που γνωρίζεις μόνο μέσα από το Διαδίκτυο και όχι στην πραγματικότητα, καθώς αυτά τα άτομα παραμένουν άγνωστοι.
  8. Πάντα να σερφάρεις σε ιστοσελίδες που είναι κατάλληλες για την ηλικία σου, έτσι ώστε να μπορείς να διασκεδάζεις χωρίς να βρεθείς ποτέ προ δυσάρεστων εκπλήξεων!
  9. Πάντα να κρατάς τους κωδικούς σου στο Διαδίκτυο κρυφούς, μόνον οι γονείς σου πρέπει να τους γνωρίζουν, κανείς άλλος! Ακόμα και οι καλύτεροί σου φίλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς σου και να πλοηγηθούν στο Διαδίκτυο με τη δική σου ταυτότητα.
  10. Να χρησιμοποιείς πάντα δύσκολους κωδικούς που αποτελούνται τουλάχιστον από 8 χαρακτήρες: γράμματα κεφαλαία – πεζά, αριθμούς και σύμβολα. Άλλαζε τους κωδικούς σου τακτικά!

Ένα πολύ αξιόλογο άρθρο από την ψυχολόγο Ελευθερία Σκανδάλη, που αξίζει να το διαβάσετε!

9+1 Τρόποι για να οριοθετήσεις τη σχέση του παιδιού σου με τις ηλεκτρονικές συσκευές



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Μπορείτε να επισκεφτείτε και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου