Όταν η προσφορά γίνεται μάθημα ζωής

Στο νηπιαγωγείο μας, το πνεύμα των Χριστουγέννων μεταφράζεται σε πράξεις. Με πρωτοβουλία του σχολείου μας, οργανώθηκε δράση συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με τη θερμή ανταπόκριση των οικογενειών της σχολικής μας κοινότητας.

Οι γονείς ανταποκρίθηκαν με συγκινητική προθυμία, προσφέροντας τρόφιμα και βασικά αγαθά, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Τα παιδιά συμμετείχαν με χαρά, ενθουσιασμό και αίσθημα ευθύνης, βοηθώντας με τον τρόπο τους, συζητώντας για την αξία της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο και βιώνοντας την έννοια της προσφοράς μέσα από μια αυθεντική εμπειρία.

2

Ο Καρυοθραύστης… στο Νηπιαγωγείο μας!

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ο Καρυοθραύστης», βασισμένη στο κλασικό έργο του Ε.Τ.Α. Χόφμαν, από τη βραβευμένη θεατρική ομάδα Τόπι.

Παραμονή Χριστουγέννων, η Κλάρα περιμένει με ανυπομονησία τα δώρα της. Ανάμεσά τους, ένας καρυοθραύστης γίνεται η αφορμή για ένα μαγικό ταξίδι: η μάχη με τη βασίλισσα των ποντικιών, τα μάγια που λύνονται, ο κόσμος των ζαχαρωτών και ο χορός, με τη μαγευτική μουσική του Τσαϊκόφσκι, μπλέκουν όνειρο και πραγματικότητα με τρόπο μοναδικό.

Anonymo schedio 1