Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας στο ολοήμερο εμπνεύστηκαν από τον πίνακα «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» του Ευγένιος Ντελακρουά, ένα έργο που φιλοξενείται στο Μεσολόγγι και αποτελεί σύμβολο θυσίας και ελευθερίας.
Με φόντο την ελληνική σημαία, δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό κολάζ, συνδυάζοντας το ιστορικό αυτό έργο με στοιχεία σύγχρονης τέχνης, εμπνευσμένα από τον Banksy. Τα κορίτσια αποδίδονται μέσα από το έργο τέχνης, ενώ μια μαύρη φιγούρα, που συμβολίζει τα αγόρια, προσφέρει ένα δάφνινο στεφάνι στην «πληγωμένη» Ελλάδα.

Μέσα από τη δημιουργία αυτή, τα παιδιά προσέγγισαν με ευαισθησία την έννοια της ελευθερίας, της θυσίας και της ελπίδας, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν μέσα από τη δύναμη της τέχνης.

