ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ

b798b2a8fd0e488589a7066cc820accf

ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ   Στιγμιότυπο οθόνης 2024 02 13 104959

Το λιοντάρι είναι από τα πιο δυνατά και επιβλητικά θηλαστικά.. Έχει μήκος που φτάνει τα 3 μέτρα , ύψος 1 μέτρο και βάρος τα 250 κιλά. Το σώμα του   καλύπτεται από γκρίζο-κιτρινωπό χρώμα ή σκούρο καφέ. Τα αρσενικά έχουν χαίτη που καλύπτει το κεφάλι , τους ώμους και μερικές φορές φτάνει ως την κοιλιά.
Τα λιοντάρια ζουν σε μικρές ομάδες με έναν αρσενικό για αρχηγό και μερικά θηλυκά με τα παιδιά τους. Οι λέαινες μετά από κυοφορία τρεισήμισι μηνών γεννούν από 2 ως 6 μικρά . Τα λιονταράκια  θηλάζουν για τρεις μήνες και στους επόμενους εννιά μαθαίνουν να κυνηγούν.
Τα λιοντάρια είναι ζώα τεμπέλικα και προτιμούν να περνούν τον καιρό τους ξαπλωμένα ή μισοκοιμισμένα. Κυνηγούν μόνο όταν πεινούν. Επιτίθονται σε όλα τα ζώα . Προτιμούν όμως τις ζέβρες και τις αντιλόπες

Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ   αρχείο λήψης 1

O ελέφαντας είναι το μεγαλύτερο ζώο της στεριάς, με βάρος που μπορεί να φτάσει και τους οκτώ τόνους. Ζει στην Ασία και την Αφρική.Οι ελέφαντες διακρίνονται από τα μεγάλα αυτιά τους και τη μακριά τους προβοσκίδα, η οποία έχει πολλές χρήσεις: ως χέρι που αρπάζει αντικείμενα ή χαιρετά τους συντρόφους του, ως τρομπέτα για προειδοποίηση, ή ως λάστιχο για να πιει νερό ή να κάνει μπάνιο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο όργανο που περιέχει πολύ περισσότερους μύες απ’ ό,τι ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα! Διακρίνονται επίσης  από τους χαρακτηριστικούς χαυλιόδοντες, τους κοπτήρες τους δηλαδή που μεγαλώνουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ελέφαντα και χρησιμοποιούνται ως εργαλείο αλλά και όπλο.Η κοινωνία των ελεφάντων είναι μητριαρχική. Οι αρσενικοί ζουν μοναχικές ζωές, ενώ οι αγέλες αποτελούνται από θηλυκά που μεγαλώνουν τα μικρά τους υπό την προστασία τους.

Η ΤΙΓΡΗΣ  αρχείο λήψης

Μεγαλειώδης, πανέμορφη, συνυφασμένη με το δέος που μας προκαλεί η άγρια ζωή. Η τίγρη, είναι ένα από τα πιο επιβλητικά ζώα του πλανήτη και η γοητεία της την έχει κάνει αντικείμενο μύθων και παραδόσεων. Αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο χερσαίο σαρκοφάγο ζώο στη γη και σίγουρα εκτός από τους μύθους, είναι ένα κυρίαρχο πλάσμα και στην άγρια φύση. Η τίγρη δεν χρησιμοποιεί την όσφρησή της, αλλά κυρίως την όραση και την ακοή για να βρει τα θηράματά της. Συνήθως ζει και κυνηγά μοναχικά στην περιοχή που θεωρεί δική της, στήνοντας καρτέρι, για να αιφνιδιάσει τη λεία της.

Κατασκευές

DSC04833 DSC04834