Τα παζλ της Φιλίας

Ώρα για παιχνίδι!!! Τι λέτε να φτιάξουμε διάφορα παζλ;;; Και τι πιο ωραίο από το να φτιάξουμε παζλ με εικόνες γεμάτες από αγάπη και παιχνίδι!!! Πατήστε πάνω στις εικόνες και θα βρείτε τα κομμάτια για να τη δημιουργήσετε!!!

 

Και αν σας άρεσε όλο αυτό μπορείτε να μπείτε εδώ και να φτιάξετε και άλλα παζλ και γιατί όχι και να δημιουργήσετε και τα δικά σας ανεβάζοντας δικές σας ζωγραφιές. Και αν σας φαίνεται λιγάκι δύσκολο μην στεναχωριέστε!!! Είμαστε εδώ για εσάς. Περιμένω να μου στείλετε τις ζωγραφιές σας για τη φιλία και όχι μόνο και θα τα μετατρέψουμε σε υπέροχα παζλ….

Εγώ κι εσύ φίλοι μαζί…

Σήμερα παιδάκια λέω να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ένα τραγούδι που αγαπάμε πολύ και μας θυμίζει τη φιλία με την οποία είμαστε δεμένοι στο νηπιαγωγείο. Τώρα που οι φίλοι μας είναι μακριά και δεν μπορούμε να τους δούμε και να παίξουμε μαζί ας τους αφιερώσουμε αυτό το τραγούδι…..

 

Και αφού ακούσουμε το τραγούδι αυτό που φέρνει αναμνήσεις από το παρελθόν και την ανυπομονησία να ξανασυναντηθούμε και να κάνουμε τις ίδιες “τρέλες”, ας διαβάσουμε και για μια φιλία λίγο διαφορετική, μια φιλία με μια Γιγάντια φίλη. Γιατί όπως λέμε και εμείς τα παιδιά τι κι αν είμαστε όλοι ίδιοι και όλοι διαφορετικοί, όλοι είμαστε φίλοι για μια ζωή!!!


 

 

Πηγή: Ευχαριστούμε τη σελίδα “Παιδικό Θέατρο” για το υπέροχο παραμύθι.

Ας γυμναστούμε και λιγάκι…..

Αρχή εβδομάδας και τι πιο ωραίο να ξεκινήσουμε τη μέρα σας με λίγη κίνηση!!! Τι κι αν και δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας εμείς θα κινηθούμε είτε μόνοι μας είτε με παρέα!!! Γράφουμε το όνομά μας σε ένα χαρτί, ψάχνουμε ένα ένα με τη σειρά τα γράμματα στην παρακάτω εικόνα και εκτελούμε την εντολή με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου που μας διαβάζει τις εντολές. Και αν το δικό μας όνομα τελείωσε και θέλουμε και άλλο παίζουμε με τα ονόματα των μελών της οικογένειάς μας. Καλέστε τους όλους να γυμναστείτε μαζί…..

Πηγή: Από την ομάδα “Σπίτι με τα παιδιά”

ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης στο Ηράκλειο

Θα θέλαμε σε συνέχεια της ενημέρωσής σας να σας πληροφορήσουμε ότι η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, θέτει σε λειτουργία από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, και για όσο διάστημα χρειαστεί, δυο τηλεφωνικές γραμμές, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

  • Η πρώτη τηλεφωνική γραμμή, με αριθμό κλήσης 2813 4040427, αφορά άτομα που νοσούν από το νέο κορονοϊό, τα οποία τίθενται σε κατ’ οίκον απομόνωση, το οικογενειακό τους περιβάλλον και κάθε ενήλικα πολίτη, που εμφανίζει αγχώδεις εκδηλώσεις και φοβίες λόγω της νόσου.
  • Η δεύτερη τηλεφωνική γραμμή, με αριθμό κλήσης 2813 4040426, αφορά στη συμβουλευτική και την ψυχολογική υποστήριξη γονέων παιδιών, εφήβων και νέων, που εμφανίζουν αγχώδεις εκδηλώσεις και φοβίες, λόγω του νέου αυτού ιού.

Και οι δυο τηλεφωνικές γραμμές θα λειτουργούν καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα, από τις 9:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ, με τη συμβολή και υποστήριξη επαγγελματιών-λειτουργών ψυχικής υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και συνεργαζόμενων εθελοντών ιδιωτών (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχίατροι), οι οποίοι θα παρέχουν υποστήριξη σε συνανθρώπους μας που χρήζουν ανάγκης, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που βιώνουμε.

Ψυχολογική υποστήριξη Οικογενειών

Σας στέλνουμε το ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο «Μένουμε σπίτι….Συνδε-Δεμένοι» του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να το δείτε.

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ μαζί με τα παιδιά τις οδηγίες του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ για την παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα.

 

Μένουμε σπίτι ακόμη και αν δεν είναι εύκολο!

Μένουμε σπίτι και στηρίζουμε όλους εκείνους που πρέπει να είναι έξω για εμάς!

 

Επίσης, το «Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α]» του Πανεπιστημίου Κρήτης, δημιούργησε ένα βίντεο με το ίδιο θέμα, βασισμένο στο πλαίσιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Δείτε το βίντεο με τα παιδιά και σχολιάστε μαζί όλα εκείνα που πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε και αν θέλετε στείλτε μας ζωγραφιές με τις οδηγίες και όλοι μαζί να φτιάξουμε τη δική μας αφίσα προστασίας!!!

Για χεράκια καθαρά και μικρόβια μακριά…..

Και ο κύριος Κορονοϊός τι μας είπε παιδιά να κάνουμε για να φύγει μακριά;;; Μα φυσικά χεράκια καθαρά. Και πώς θα γίνει αυτό; Για σκεφτείτε το καλά!

Πατώντας πάνω στο εικονίδιο δείχνουμε στα παιδιά ένα βίντεο που τους εξηγεί για ποιο λόγο πρέπει να πλένουμε τα χεράκια μας και πώς τα πλένουμε σωστά.

Πηγή: youtube, link: https://www.youtube.com/watch?v=2WsooFlS5Vk, Βιολέττα Σταύρου: “Σωστό πλύσιμο χεριών”, Ενημέρωση από Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Υγιεινή σώματος

Στη συνέχεια με βάση όσα ακούσαμε και μάθαμε παίζουμε το παιχνίδι                    “Για χεράκια καθαρά και μικρόβια μακριά”

 

Οδηγίες παιχνιδιού: Για να ξεκινήσει το παιχνίδι πατάμε το κουτάκι που γράφει OK. Στόχος μας είναι τα παιδιά να βάλουν τις εικόνες με τη σωστή σειρά ώστε να δείξουν το σωστό τρόπο για να πλένουμε τα χεράκια μας. Στο τέλος του παιχνιδιού, πατώντας πάνω στο εικονίδιο που βρίσκεται στο κάτω δεξί μέρος της εικόνας, τα παιδιά μπορούν να δουν την επιβεβαίωση.

«Ας γνωρίσουμε τον ιό τον Κορονοϊό»

Ένας ιός με όνομα που μοιάζει με κορώνα ήρθε να ταράξει την ηρεμία μας παιδιά!!! Τι θα λέγατε να διαβάσουμε για τον κύριο τον  Κορονοϊό και να μάθουμε τι έχει να μας πει; Η Ιταλίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Manuela Molina ετοίμασε και διαθέτει online ένα βιβλίο, το οποίο στόχο έχει να μιλήσει στα πολύ μικρά παιδιά (ηλικίας έως 7 ετών) για τον κορονοϊό με λόγια απλά και ευχάριστα, προκειμένου να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους αυτές τις μέρες χωρίς να αγχωθούν και κυρίως για να μάθουν τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε από αυτόν….

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – Manuela Molina | Δωρεάν βιβλία ...

 

  • Πατήστε πάνω στο εξώφυλλο για να μπορέσετε να διαβάσετε το παραμύθι μαζί με τα παιδιά. Στη συνέχεια συζητήστε με τα παιδιά την ιστορία, τι έμαθαν μέσα από αυτή, τι είναι αυτό που μπορεί να τα φοβίζει ίσως. Μιλήστε για το τι μπορούμε να κάνουμε για να διώξουμε τον ιό μακριά μας.
  • Δώστε στα παιδιά να ζωγραφίσουν πώς νιώθουν όταν ακούν τη λέξη “Κορονοϊό” και τι θα μπορούσαν να κάνουν για να τον εξολοθρεύσουν. Στείλτε μας τις ζωγραφιές σας….