Tα «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ» ήρθαν στο Νηπιαγωγείο μας.

logoΜια βαλίτσα γεμάτη με θησαυρούς έτοιμους να τους εξερευνήσουμε!

370095962 680140560887004 1378256853257356048 n 1

Τα «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν το 2012 από την πολιτιστική εταιρεία «Η ΠΥΡΝΑ» με τη συνεργασία του Γραφείου Περιβάλλοντος της Α’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία και να «ταξιδέψουν» μαζί τους, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Η ύπαρξη διαφορετικών βιβλίων γύρω από το ίδιο θέμα προσφέρει στα παιδιά ποικιλία πληροφοριών και ερεθισμάτων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν κριτική σκέψη, ενώ το έργο καταξιωμένων εικονογράφων καλλιεργεί την αισθητική τους και προάγει μορφές επικοινωνίας όπως η μη λεκτική. Τα βιβλία φθάνουν στο σχολείο μέσα σε μια βαλίτσα με ρόδες και παραμένουν στη σχολική τάξη επί 4 εβδομάδες, ώστε να υπάρχει χρόνος για δανεισμό και για διάφορες δραστηριότητες όπως ομάδα ανάγνωσης, εικαστικό και θεατρικό εργαστήρι, επισκέψεις, εκθέσεις κ.ά.

Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά ζωγράφισαν το αγαπημένο τους βιβλίο και όλες οι ζωγραφιές των παιδιών μπήκαν στον φάκελο που θα ταξιδέψει μαζί με την βαλίτσα. Είναι το δώρο μας στους επόμενους τυχερούς αναγνώστες.

ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ;