Είμαι το … ΒΙΒΛΙΟ

m1 i3vn8

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, τα παραμύθια μας μιλούν και έχουν να μας πουν λόγια πολλά και σημαντικά!

Επίσης, με ανακυκλώσιμα υλικά φτιάξαμε σελιδοδείκτες, ώστε να μην χάνουμε την σελίδα, στην οποία έχουμε μείνει όταν διαβάζουμε!

0s91C3U2

2 Απριλίου Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

ΣΕ ΡΩΤΩ ΜΕ ΡΩΤΑΣ, ΑΠΑΝΤΩ ΑΠΑΝΤΑΣ!

Οι Storytellers της Οικοσυμμαχίας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου παρέα με 12 συγγραφείς και μία εικονογράφο μέσα από δύο πρωτότυπες δράσεις. Τα παιδιά ρωτούν ξεκινώντας με το υποθετικό ΑΝ και οι συγγραφείς απαντούν…όλες οι συνεντεύξεις στο 4ο τεύχος της Λογοτεχνικής Λέσχης στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.calameo.com/books/007634120feb2d02260a5

Και το αντίστροφο…οι συγγραφείς ρωτούν και τα παιδιά απαντούν σε ένα συνεργατικό padlet με τίτλο Ανάποδη Συνέντευξη στον σύνδεσμο που ακολουθεί
Απολαύστε ερωταπαντήσεις με την ψυχή σας!

Εκδήλωση βράβευσης Οικολογικών σχολείων

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΕΠΦ
Πιο κοντά στο όνειρο για ένα βιώσιμο και αειφόρο μέλλον έφτασε το Νηπιαγωγείο Μαντουδίου ως μέλος της #Οικοσυμμαχίας μετά από τη διετή συμμετοχή του στο διεθνές δίκτυο των Eco Schools υπό την αιγίδα της Προστασία της Φύσης (Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης). Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα τα νηπιαγωγεία έλαβαν την πράσινη σημαία από τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Στερεάς Ελλάδας κ. Βελισσαρίου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών κα Μιχαηλίδου Β., κα Μπουλτή Δ. και κα Ευθυμιοπούλου Αγ., αλλά και οι γονείς των μικρών μαθητών δείχνοντας για ακόμα μια φορά την έμπρακτη υποστήριξή τους στο έργο της ομάδας. Τις εντυπώσεις έκλεψε ο ύμνος της Οικοσυμμαχίας που συγκίνησε το κοινό! Κοντά τους και ο δημιουργός Αλέξανδρος Αντωνίου.
Όλοι μαζί γίναμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο 🌍
Σχολεία της Οικοσυμμαχίας που βραβεύτηκαν:
Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου (2 φορά βραβευμένο)
1ο Νηπιαγωγείο Λ.Αιδηψου
2ο Νηπιαγωγείο Ν. Αρτάκης
100ο Νηπιαγωγείο Αθηνών
4ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού
Νηπιαγωγείο Μαντουδίου
Νηπιαγωγείο Πηλίου
2ο Νηπιαγωγείο Ερέτριας
6ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
33ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
Νηπιαγωγείο Νεοχωρίου
Νηπιαγωγείο Καράβου
Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου
1ο Νηπιαγωγείο Λάρυμνας
EKvPV1pP mjIrTGd41 hl2Q C1A1 BDyREU 2 vmrMtdrc 434330602 10230267362935227 1933309905154028050 n O2 uENV5