Η Κυρά Σαρακοστή
Την κυρά Σαρακοστή
που ‘ναι έθιμο παλιό
οι γιαγιάδες μας τη φτιάχναν
με αλεύρι και νερό.
Για στολίδι της φορούσαν
στο κεφάλι ένα σταυρό
μα το στόμα της ξεχνούσαν
γιατί νήστευε καιρό.
Και τις μέρες της μετρούσαν
με τα πόδια της τα επτά
κόβαν ένα τη βδομάδα
μέχρι να’ ρθει η Πασχαλιά.
Ξεκινώντας η Σαρακοστή για το Πάσχα, αρχικά μάθαμε για την Κυρά Σαρακοστή και τα σαρακοστιανά και αρτύσιμα φαγητά μέσα από μια παρουσίαση.
Δημιουργήσαμε τη δική μας κυρά Σαρακοστή με ζυμάρι, όπου κάθε Δευτέρα ( αντί Σαββάτου αφού δεν έχουμε σχολείο), θα κόβουμε ένα ποδαράκι της μέχρι να φτάσουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα!
Η συνταγή μας!
Εκτέλεση της συνταγής μας!
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς στον αέρα!!!! Καλή επιτυχία!!!!