ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας έγινε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου με το θεατρικό

<ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ>

και το μουσικοκινητικό παραμύθι < Στολίζοντας το έλατο>

  11        Χωρίς τίτλο12

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ                              ΓΙΟΡΤΗ

Δράση «Δέντρο – λιχουδιά για ζωάκια και πουλιά»

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής του διεθνούς δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση» και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας,  συντονιστής του δικτύου, διοργάνωσαν τη Δράση «Δέντρο – λιχουδιά για ζωάκια και πουλιά».  Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και με ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά δημιουργήσαμε τις δικές μας ταΐστρες, στολίσαμε ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην  αυλή του σχολείου μας και ελπίζουμε να βοηθήσουμε τα πουλιά που με το κρύο δυσκολεύονται να βρουν την τροφή τους. Με αυτή μας τη συμμετοχή προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα νέο και πιο διευρυμένο νόημα στο γιορτινό κλίμα των ημερών και στο μήνυμα της προσφοράς που το περιβάλλει.

Στo ppt που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα δείγμα από τη δράση μας

ΕΕΠΦ (1)

Μπορείτε επίσης να δείτε την επιστολή από την ΕΕΠΦ και τις δράσεις των συμμετεχόντων σχολείων εδώ: https://eepf.gr/el/el-nea/drasi-dentro-lixoudia-leaf-dek-2023

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ

Σήμερα μιλήσαμε για τον Άγιο Βασίλη. Ποιος είναι, από που έρχεται, ποιοι είναι οι βοηθοί του και για τα δώρα που φέρνει σε μας και σε όλα τα παιδιά της γης.

Αποφασίσαμε να γράψουμε ένα γράμμα, όπου ο καθένας θα πει  τι θέλει για τον εαυτό του αλλά και τι θέλει να ζητήσει για τα παιδάκια όλου του κόσμου.

Αφού το γράψαμε το βάλαμε σε ένα φάκελο, γράψαμε τη διεύθυνση, το στολίσαμε και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το ταχυδρομείο της γειτονιάς μας για να το στείλουμε.

Χωρίς τίτλο1 1 1 2 Χωρίς τίτλο 1

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2023

Το σχολείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2023 με το συνεργατικό πρόγραμμα που έχει τίτλο: «Αποστολή: Άρτεμις». Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο με τους εξής στόχους: την προώθηση της υπολογιστικής σκέψης και τη μοντελοποίηση μέσα από δράσεις σχετικές με τον Προγραμματισμό και την Τεχνολογία, να δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά και εκπαιδευτικούς να ζωντανέψουν τις ιδέες τους διαδίδοντας τη σημασία του προγραμματισμού για όλους και η δημιουργία κοινοτήτων ανθρώπων που συνεργάζονται, εξερευνούν και μαθαίνουν όλοι μαζί τον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο. Οι τρεις πρώτες δράσεις εισάγουν τα παιδιά στον κώδικα με Pixel Art

ΔΙΑΣΤΗΜΑ3 ΔΙΑΣΤΗΜΑ11 ΔΙΑΣΤΗΜΑ12

στις επόμενες τρεις δράσεις τα παιδιά έχουν τον ρόλο ρομπότ και κινούνται στον χώρο

ΔΙΑΣΤΗΜΑ20

και στις τελευταίες τρεις δράσεις σε πίστες απλές που δημιουργούμε με τα παιδιά και με τη βοήθεια καρτών- εντολών κάνουμε τα Beebot της τάξης να κινηθούν στον χώρο!

ΔΙΑΣΤΗΜΑ17 ΔΙΑΣΤΗΜΑ18

Χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα υποδεχτήκαμε σήμερα τους γονείς των μαθητών μας και δημιουργήσαμε με φαντασία και αγάπη! Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας!!!

1 1 2 1 3 2

4 DSCN2391

Παραλαβή Αστεριών της Ευχής!

Παραλάβαμε σήμερα 12/12/2023 τα Αστέρια της Ευχής! Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους γονείς και τους μικρούς μας μαθητές που συνέβαλαν στην εκπλήρωση της ευχής ενός παιδιού που νοσεί. Ευχή όλων μας να είναι τα παιδιά όλου του κόσμου υγιή!

DSCN2364

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στο πλαίσιο του Σχεδίου δράσης με θέμα «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω», αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το χώρο της Βιβλιοθήκης , του Τυπογραφείου και του Βιβλιοπωλείου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μετά από συνεννόηση με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, οργανώσαμε την επίσκεψη μας.  Τα παιδιά ήταν πολύ ενθουσιασμένα τόσο για την πρώτη μας έξοδο από το σχολείο όσο και για τον χώρο της βιβλιοθήκης, του τυπογραφείου και του βιβλιοπωλείου, που θα επισκεπτόμασταν. Στόχος μας, εκτός των άλλων, ήταν να πάρουμε ιδέες για να οργανώσουμε κι εμείς τη δικιά μας γωνιά βιβλιοθήκης στην τάξη μας και να δούμε πως γεννιέται ένα βιβλίο.

Το προσωπικό μας υποδέχθηκε με ευγένεια και  με χαμόγελα , μας ξενάγησαν σε όλους τους χώρους και  απάντησαν σε όλες τις απορίες μας. Στη βιβλιοθήκη η κυρία που μας ξενάγησε , διάβασε στα παιδιά το παραμύθι, των  Παπαθεοδούλου Αντώνη / Χατζηπλή Δικαίου, « Χαριστική βιβλιοθήκη». Στη συνέχεια τους έδωσε να σχεδιάσουν τους δικούς τους σελιδοδείκτες.

4 DSCN2332 1                          3DSCN2335DSCN2339

DSCN23293

 

«Μπορούμε στο σχολείο»

Σήμερα 06/12/2023 είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μπορούμε στο σχολείο. Το πρόγραμμα φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και η παρουσίαση του προγράμματος γίνεται διαδικτυακά. Το πρόγραμμα περιλάμβανε την αφήγηση της παιδικής ιστορίας «Δινώσαυρος» της Αλεξάνδρας Κ* και του Αντώνη Παπαθεοδούλου και εικαστική δραστηριότητα βασισμένη στην ιστορία που έχουν ακούσει τα παιδιά. Μέσα από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες οι μικροί μαθητές είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν ποιο είναι το πρόβλημα της σπατάλης του φαγητού, να διερευνήσουν και να γνωρίσουν τα αίτια του αλλά και να μάθουν ποιες είναι οι πιθανές λύσεις και οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.

DSCN2323

 

Βεβαίωση παρακολούθησης εκπαιδευτικού προγράμματος_Νηπιαγωγείο Λογγάδων