Από το “Μικρό” στο “Μεγάλο” σχολείο.

Στα πλαίσια του φετινού σχεδίου δράσης, για την ομαλή μετάβαση των νηπίων στην 1η τάξη του Δημοτικού σχολείου, πραγματοποιήθηκαν ανταλλαγές επισκέψεων και υλοποιήθηκαν διάφορες δραστηριότητες. Οι μαθητές συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τη μετάβασή τους από το Νηπιαγωγείο στην Πρώτη Δημοτικού. Ο σχεδιασμός, λοιπόν και η υλοποίηση αυτής της δράσης θα βοηθήσει να μειωθούν αυτές οι δυσκολίες, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά μας να μεταβούν στην Πρώτη Δημοτικού, όσο πιο ομαλά γίνεται.

Οι περσινοί μας μαθητές, μας επισκέφτηκαν μαζί με τη δασκάλα τους, την κυρία Βιβή. Χαρήκαμε πολύ που τους ξαναείδαμε να “επιστρέφουν” στο Νηπιαγωγείο μας. Καθώς πλησίαζε η γιορτή της Μητέρας, οι δραστηριότητες οργανώθηκαν γύρω από αυτό το θέμα. Στο τέλος, τα παιδιά έφυγαν, παίρνοντας μαζί τους, μια κατασκευή για να τη χαρίσουν στις μαμάδες τους!

μετάβαση κατασκευή

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!

 

Δεν αργήσαμε όμως να κάνουμε και τη δική μας επίσκεψη στο γειτονικό σχολείο. Ξεφυλλίσαμε τα βιβλία, παρακολουθήσαμε το μάθημα και τα παιχνίδια που έπαιξαν τα παιδιά. Η κυρία Βιβή μας μίλησε για όλα αυτά που θα μάθουμε στο καινούριο σχολείο, καθώς και για το πρόγραμμα των μαθημάτων. Βγήκαμε διάλειμμα πολύ ικανοποιημένοι, γιατί τα παιδιά ένιωσαν ότι η τάξη της 1ης, αν και διαφέρει αρκετά από το χώρο του Νηπιαγωγείου, είναι το ίδιο ευχάριστη και γεμάτη ζεστασιά!

 

Μετά το διάλειμμα, ΩΡΑ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ!

Δεν παρακολουθήσαμε απλώς. Γυμναστήκαμε! Τα παιδιά συμμετείχαν στα οργανωμένα παιχνίδια με μεγάλη επιτυχία και ακούγοντας με προσοχή τις οδηγίες της δασκάλας φυσικής αγωγής, κυρίας Μαριέττας.

Τα παιδιά είχαν μια πολύ όμορφη μέρα και συνειδητοποίησαν ότι το “Μεγάλο” σχολείο είναι ένας ευχάριστος χώρος, που έχει πολλά να τους προσφέρει. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία!