Ενδοσχολική επιμόρφωση γονέων και εκπαιδευτικών

εικόνα Viber 2023 10 05 21 45 28 716

Άρνηση, θυμός, ματαίωση και ενοχές είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που ενδέχεται να βιώνει ένας γονέας εξαιτίας των εξωτερικών πιέσεων που δέχεται.

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις των παιδιών…το νηπιαγωγείο μας μαζί με το νηπιαγωγείο Αραβησσού συνδιοργάνωσε μια ενδοσχολική επιμόρφωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο της Αραβησσού. Εκεί συζητήσαμε με την ΜΑ Ψυχοπαιδαγωγό & Parent Coach, Αθανασία Παπανικολάου για την ποιότητα της σχέσης γονέα- παιδιού και τη μεταξύ τους σύνδεση, εξετάζοντας ζητήματα, όπως η οριοθέτηση, η διαχείριση των συγκρούσεων και της άρνησης στο πλαίσιο της μαθησιακής διαδικασίας, που για πολλούς από εσάς αποτελεί μια από τις κύριες πηγές του στρες που βιώνετε ως γονείς.
Υπήρχει δυνατότητα μετάφρασης στην αλβανική γλώσσα ώστε να διευκολυνθούν οι γονείς που δυσκολεύονται με την κατανόηση της ελληνικής.
Η συζήτηση ήταν ανοιχτή και την παρακολουθήσαν και γονείς που δεν ανήκουν στο σχολείο.

 

Μερικά σημεία άξια αναφοράς που ειπώθηκαν είναι τα ακόλουθα:

Σχολική αποτυχία είναι η απόσυρση των μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία, όταν δεν έχουν κίνητρο ώστε να συνεχίσουν.

Σχολική επιτυχία είναι η συνεχής προσπάθεια και η εξέλιξη τους μέρα με τη μέρα.

Παρότι η σχολική επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που δεν αφορούν μόνο το ίδιο το παιδί σαν οντότητα είναι βέβαιο πως κάθε αποτυχία μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιτυχία. Γι’ αυτό λοιπόν……. dimittantur cadere debet surgere- Επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να σηκωθείς.

Ευχαριστούμε θερμά την ΜΑ Ψυχοπαιδαγωγό & Parent Coach, Αθανασία Παπανικολάου για την εξαιρετική παρουσίαση και την όμορφη συζήτηση που είχαμε μαζί της!

 

εικόνα Viber 2023 10 05 21 40 09 447

εικόνα Viber 2023 10 05 21 40 09 069