Σημείωμα για τους γονείς!

Αγαπητοί γονείς,

Όλο αυτό το διάστημα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και καλούμαστε να ανταποκριθούμε στο μήνυμα «Μένουμε σπίτι» και να προσαρμόσουμε σε μια καινούρια άγνωστη καθημερινότητα που πολλές φορές φοβίζει ακόμα και εμάς. Σίγουρα αυτός ο αναγκαστικός περιορισμός στο σπίτι που μας επέβαλλε η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει καταστάσεις που είναι δύσκολες για όλους μας και πολύ περισσότερο για τα παιδιά που ίσως δυσκολεύονται λόγω ηλικίας να αντιληφθούν τους λόγους του εγκλεισμού τους. Καταλαβαίνουμε ότι η αγωνία όλων για την πανδημία, την υγεία, για τις μέρες που χάνονται από την εργασία κα τα σχολεία είναι μεγάλη. Όμως το κυριότερο, αυτές τις ημέρες, είναι να παραμείνουμε ασφαλείς και υγιείς! Για να το πετύχουμε πρέπει να μείνουμε στο σπίτι ακόμα και αν αυτό επηρεάζει ψυχολογικά τόσο εμάς όσο και τα παιδιά.

Σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα προσπαθούμε να βρούμε διεξόδους τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς, να αξιοποιήσουμε το διαθέσιμο χρόνο μας και να τον δούμε ως ευκαιρία να βρεθούμε πιο κοντά στα παιδιά. Με τον τρόπο αυτό μας δίνεται η ευκαιρία, να γίνουμε πιο δημιουργικοί, να διαβάσουμε, να παίξουμε, να τραγουδήσουμε μαζί με τα παιδιά και να ταξιδέψουμε μαζί τους στον δικό τους παράδεισο που είναι πάντα πλασμένος με αγάπη, χαρά και ευτυχία. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα που οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας και οι υποχρεώσεις μας μέχρι χτες δε μας το επέτρεπαν.

Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε να προσφέρουμε τη δική μας συμπαράσταση καθημερινά και να είμαστε δίπλα σας σε μια εξ΄ αποστάσεως προσπάθεια να κρατήσουμε την επαφή των παιδιών με το σχολείο και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε μαζί με τα παιδιά, μέσα από προτεινόμενα βιβλία, δραστηριότητες και ψηφιοποιημένο υλικό, το οποίο θα αναρτούμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας.
Για όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα μείνουν κλειστά τα σχολεία μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να βιώσουν μια περίοδο με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να περνούν δημιουργικό χρόνο μαζί σας και με τα αδέλφια τους, να απασχολούνται με δραστηριότητες ευχάριστες και κυρίως δραστηριότητες που θα επιτρέψουν στα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Με βοηθό λοιπόν την τεχνολογία και τις άπειρες εφαρμογές και δυνατότητες που μας προσφέρει εκτός από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μπορούμε και μέσα από το ιστολόγιο του σχολείου μας να επικοινωνούμε πιο συχνά και να προτείνουμε καθημερινές δραστηριότητες για τους μικρούς μας μαθητές. Εσείς μπορείτε να διαβάζετε στα παιδιά την εκφώνηση της δραστηριότητας (ή οποιοδήποτε κείμενο), να τα βοηθάτε να ανοίξουν κάποιο αρχείο (π.χ. ήχου, βίντεο, κειμένου, εικόνας) και φυσικά να βρίσκετε κοντά τους για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1ο Διαβάζετε το γράμμα που ακολουθεί στα παιδιά

2ο Διαβάζετε στα παιδιά τις δραστηριότητες που ακολουθούν. Κάθε μέρα θα μπορείτε να βρίσκετε στην ιστοσελίδα ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας μέσα στο σπίτι με υλικά που διαθέτετε.  

3ο Προχωράτε στην πλοήγηση της ιστοσελίδας του Νηπιαγωγείου μας μαζί με τα παιδιά. Στις κατηγορίες θα βρείτε όλες τα θέματα που προσεγγίσαμε τη σχολική χρονιά 2019-2020 καθώς και θεματικές που αφορούν στον κορωνοϊό όπως:

  • Διαβάζουμε παραμύθια κατά την περίοδο του Κορωνοϊού
  • Κατασκευές κατά την περίοδο του Κορωνοϊού
  • Μαθαίνουμε τραγούδια κατά την περίοδο του Κορωνοϊού
  • Μένουμε σπίτι
  • Μπορούμε να παίξουμε όλοι μαζί στο σπίτι!
  • Πληροφορίες για τον Κορωνοϊό
  • Ταξιδεύοντας με τα γράμματα στην περίοδο του Κορωνοϊού
  • Ταξιδεύοντας με τα σχήματα στην περίοδο του Κορωνοϊού
  • Ταξιδεύοντας με τα χρώματα στην περίοδο του Κορωνοϊού
  • Ταξιδεύοντας με τους αριθμούς στην περίοδο του Κορωνοϊού

4ο Για όποιον το επιθυμεί θα μπορούσε να μας στείλει τις δημιουργίες και τις κατασκευές που φτιάχνετε με τα παιδιά και εμείς να προχωρούμε σε ανάρτησή τους στο ιστολόγιο.

Ευχόμαστε γρήγορα να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας και να υποστηρίξουμε τα παιδιά σε ότι μας χρειαστούν.

Καλά να περάσετε και αυτές τις ημέρες με υπομονή!!!

Με εκτίμηση,

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.