3 Ιεράρχες

Ιαν 202228

30 Ιανουαρίου:Γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Η γιορτή των γραμμάτων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών.

 

Three Holy Hierarchs

Με την ονομασία Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται τρεις άγιοι και Θεολόγοι της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Θεολόγος.

Αναδείχθηκαν Πατέρες της Εκκλησίας και Άγιοι. Η σοφία και η δράση τους, τούς έδωσε τον τίτλο των Μεγίστων Φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό τους: «Τους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας Της Τρισηλίου Θεότητος…».

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών καθιερώθηκε στα μέσα του 11ου αιώνα και στα χρόνια του Κωνσταντίνου Θ’ Μονομάχου ή του Αλέξιου Α΄Κομνηνού από τον Μητροπολίτη Ευχαΐτων Ιωάννη Μαυρόποδα ο οποίος συνέθεσε τμήμα της Ακολουθίας για τους Τρεις Αγίους της Εκκλησίας[1]. Στην Ακολουθία ο Μαυρόπους υμνεί τη σημασία του έργου και την ποιότητα της δράσης τους και τονίζει τη σχέση της Τριανδρίας με τον Τρισυπόστατο Θεό για την Ορθόδοξη Εκκλησία

Πηγή https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%82

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών, εκτός από τον εκκλησιαστικό χαρακτήρα, έχει και εκπαιδευτικό στα καθ’ ημάς. Θεωρείται ως η εορτή των ελληνικών γραμμάτων, καθόσον οι Τρεις Ιεράρχες συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της χριστιανικής διδασκαλίας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων. Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της εορτής των Τριών Ιεραρχών καθιερώθηκε στις 9 Αυγούστου του 1841 από το ακαδημαϊκό συμβούλιο του Οθωνείου Πανεπιστημίου (νυν Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και πρωτογιορτάστηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1842. Τα επόμενα χρόνια, ο εορτασμός επεκτάθηκε σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/731

Παρακολουθούμε την παρακάτω ιστορία

και βάζουμε τις εικόνες στη σειρά

Από tania manesi

Ένα κουίζ

Από tania manesi

Κι ένα αρκετά απαιτητικό σταυρόλεξο για τους λάτρεις του είδους!!!

[Μάλλον θα χρειαστούν τη βοήθειά σας. Μπορείτε να το αντιγράψετε σε χαρτί, να γράφετε τις λέξεις και να τις αντιγράφουν (εξάσκηση στην γραφή και τη λεπτή κινητικότητα) ή να βρίσκετε μαζί μια μια τη φωνούλα και να την αναζητούν στο πληκτρολόγιο (εξάσκηση στην πληροφορική) ] Δεν χρειάζεται να γίνει όλο μαζί αν κουραστούν!

Από

elenieleni 

Αν έχετε εκτυπωτή σας προτείνουμε δύο κατασκευές

Screenshot 2

https://drive.google.com/file/d/1TbelamR8-IxD9DDXsje69zJYfHjsGWhC/view?usp=sharing

Πηγή https://paixnidokamomataa.blogspot.com/

20190129 082232

το πατρόν https://drive.google.com/file/d/1jtYI_fRrS19sh9BStEu6y5eUGXgZWh-W/view?usp=sharing

Από http://mycreationsfromtheheart.blogspot.com/

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3 Ιεράρχες    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων