Μπορεί η γιορτή μας να μην γίνει ανοιχτή, μπορεί παρέλαση να μην κάνουμε φέτος γιατί πρέπει όλοι να προστατευτούμε από τον κορωνοιό… Αυτό, όμως δε σημαίνει ότι δε θα μαθύμε ιστορία και δε θα τιμήσουμε την μνήμη όσων αγωνίστηκαν στη μεγάλη μάχη κατά του φασισμού και για την Ελευθερία μας…
Έτσι αυτή η εβδομάδα πέρασε συζητώντας για τα γεγονότα της εποχής, τα συναισθήματα που μας προκαλούν, ετοιμάζοντας τον στολισμό της τάξης μας και κάνοντας πρόβα σε ποιήματα και τα τραγούδια! (τα οποία εσείς θα τα απολαύσετε σε βίντεο και στο υπέροχο e-book που ετοιμάσαμε!)
Προτού ξεκινήσουμε την σχετική παρουσίαση, η τελευταία κατασκευή για τα σχήματα νομίζω άξιζε τον κόπο:
Καλή διασκέδαση!
Ο τοίχος ο οποίος θα είναι το φόντο της γιορτής:
Στις εργασίες επάνω τα παιδιά έγραψαν το ΟΧΙ (τα νήπια μόνα τους, τα προνήπια ενώνοντας τελίτσες) και κόλλησαν πράσινα μπαλάκια γκοφρέ στα φύλλα δάφνης.
Στη συνέχεια έφτιαξαν το “πανό” με τη λέξη ΑΕΡΑ χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα.
Ανασυνθέτουμε τον χάρτη της Ελλάδας και την ημερομηνία:
Μιλήσαμε για την Ελληνική Σημαία: τη σημασία της ,το κρυφό της μήνυμα, τη δύναμη να ενώνει τους Έλληνες σε έναν κοινό σκοπό:
Εκτός από τα τραγούδια που μάθαμε για τη γιορτή, ακούσαμε πολλά ακόμα τραγούδια αλλά και ντοκουμέντα εκείνης της εποχής. Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε το νόημα τους, να νιώσουμε συναισθήματα μέσα από αυτά και να φτιάξουμε εικόνες στο μυαλό μας, τις οποίες και αποτυπώσαμε στο χαρτί:
“Γράμμα από το μέτωπο”
“Γυναίκες Ηπειρώτισσες”
Ηχογραφούμε τα ποιήματα μας και φτιάχνουμε εργασίες για να τα πλαισιώσουμε στο e-book:
Ακολουθούν δύο παιχνίδια σχετικά με το θέμα μας:
Παιχνίδι μνήμης με τις εργασίες μας:
https://content.e-me.edu.gr/wp-admin/admin-ajax.php?action=h5p_embed&id=513521
Κρυπτόλεξο με τις λέξεις που μάθαμε:
https://content.e-me.edu.gr/wp-admin/admin-ajax.php?action=h5p_embed&id=513509
Πρόσφατα σχόλια