ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Παρακολουθἠσαμε βίντεο
https://youtu.be/wEHIa4-MbdY?t=2
Φτιάξαμε τον εννοιολογικό χάρτη
Διαβάσαμε την ιστορία του χλωροφυλλούλη και παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο. Αναρωτηθήκαμε για ποιο λόγο αλλάζουν χρώμα τα φύλλα και πέφτουν
https://youtu.be/o33gFLN-NmY?t=1
Φτιάξαμε τα φθινοπωρινά μας δέντρα
Ψάξαμε πληροφορίες σε βιβλία
Μαζέψαμε φύλλα και φτιάξαμε τον φθινοπωρούλη
Φτιάξαμε την γωνιά του Φθινοπώρου και την εμπλουτίσαμε με ότι μας θυμίζει φθινόπωρο
Φτιάξαμε ομαδικά το δάσος του φθινοπώρου( Επηρεασμένοι από την εκδρομή μας και τον περίπατο στο δάσος του Βελβεντού)
Ασχοληθήκαμε με τα φθινοπωρινά φρούτα. Παρατηρήσαμε πίνακες ζωγραφικής και προσπαθήσαμε να τα αποτυπώσουμε σαν μικροί ζωγράφοι.
Φτιάξαμε μήλα και αχλάδια.
Ακούσαμε το παρακάτω τραγούδι( στα αγγλικά)
Κάναμε απλές μαθηματικές πράξεις με του ήρωες του τραγουδιού. Τοποθετήσαμε τα μήλα βάζοντας στη σωστή σειρά τους αριθμούς από το 1 ως το 10. Κάναμε προσθέσεις και μοιράσαμε ίσα μήλα πρώτα στους 2 φίλους και μετά και στους 3.
Μετρήσαμε το ύψος μας σε μήλα
και έπειτα το αποτυπώσαμε σε φύλλο εργασίας.
Ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας φρούτο του φθινοπώρου στο πρόγραμμα tuxpaint
Συζητήσαμε για τη σπορά. Μέσα από εικόνες περιγράψαμε πώς γινόταν η σπορά παλιά και πώς τώρα. Επισκέφτηκε την τάξη μας ένα σκιάχτρο. Το όνομά του είναι “Φοβέρας” και μας διηγήθηκε την ιστορία του. Ήταν πολύ τρομακτικό για να διώχνει τα πουλιά από το αμπέλι που πρόσεχε. Έκανε πολύ καλά την δουλειά του μέχρι που μια μέρα αποφάσισε να γίνει πιο φιλικό γιατί ένιωθε μοναξιά, με αποτέλεσμα τα πουλιά να τρώνε τα σταφύλια. Τότε ο αγρότης θύμωσε μαζί του και το πέταξε σε ένα χωράφι,
Κάθε παιδί έδωσε το δικό του τέλος στην ιστορία. Τι απέγινε τελικά ο Φοβέρας; Τα παιδιά το ζωγραφίσανε και το κολλήσαμε πάνω του.
Σπείραμε σιτάρι και βάλαμε τα δικά μας σκιάχτρα για να το φυλάνε και το παρατηρήσαμε να μεγαλώνει
Διαβάσαμε το παραμύθι ” ‘Αουτς” και αφού το συζητήσαμε , με τη μελισσούλα beeboot προσπαθήσαμε να θυμηθούμε με ποια σειρά κόλλησαν πάνω στον σκαντζόχοιρο τα αντικείμενα και να την οδηγήσουμε πάνω σε αυτά.