Στοματική Υγιεινή

21 καλές συνήθειες και συμβουλές για καταπληκτικά δόντια ...

Η στοματική υγιεινή αποτελεί μέρος της ενότητας που αφορά την προσωπική υγιεινή, ατομική φροντίδα, το σώμα και γενικότερα την υγεία.

Δείχνουμε στα παιδιά το παρακάτω βίντεο για την τερηδόνα https://www.youtube.com/watch?v=EQBO3lqZFQk. Στη συνέχεια τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν τους εχθρούς της κυρίας τερηδόνας. https://www.youtube.com/watch?v=3KpUN898_Eo ένα δεκάλεπτο εκπαιδευτικό βίντεο με συμβουλές για γερά δόντια.

Ακούμε το παρακάτω τραγούδι: https://www.youtube.com/watch?v=N61BVW9mi-E&feature=emb_logo <<Ο μπαμπάς μου με ρωτάει>> και διαβάζουμε το παραμύθι <<Οι σωματοφύλακες των δοντιών>> https://www.hc-crete.gr/tmp/dental_care/story2.pdf . Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν τι τους έκανε εντύπωση από το παραμύθι.

Ένα ποίημα που μπορούμε να μάθουμε σαν τραγούδι και να το υπενθυμίζουμε στα παιδιά ώστε να φροντίζουν τα δόντια τους:

Μην ξεχνάς

Βούρτσιστα! Βούρτσιστα! Βούρτσιστα!

Βούρτσα και νήμα οδοντικό κάθε μέρα

Βούρτσα πάνω, βούρτσα κάτω

Βούρτσα αριστερά, βούρτσα δεξιά

βούρτσα απέξω!

Νήμα πάνω, νήμα κάτω,

νήμα αριστερά, νήμα δεξιά.

νήμα απέξω!

Τέλος θα φτιάξουμε μια κατασκευή να θυμόμαστε πάντα την φροντίδα των δοντιών μας. Ούλα από πλαστελίνη και φασόλια για δόντια. Παίρνουμε μια ροζ πλαστελίνη και δημιουργούμε δύο ημικύκλια όπως είναι τα ούλα μας. Πάνω στα ούλα τοποθετούμε φασόλια με την σειρά. Έπειτα ζωγραφίζουμε μια οδοντόβουρτσα για να μας θυμίζει πως για να έχουμε γερά δόντια πρέπει να τα πλένουμε.