Ο κυρ Χειμώνας μας δάνεισε το ζάρι του για να παίξουμε λιγάκι και να διασκεδάσουμε με τα ρούχα και τα αξεσουάρ του. Πρώτα πρώτα χρειάστηκε ο καθένας μας να φέρει από ένα σκουφάκι, ένα κασκόλ, ένα ζευγάρι γάντια και ένα βαρύ πανωφόρι (μπουφάν ή παλτό). Όταν όλα τα συγκεντρώσαμε, διαπιστώσαμε ότι δημιουργήσαμε ένα μικρό βουνό από ανακατεμένα μπουφάν και χειμερινά αξεσουάρ στην τάξη μας!
Και το παιχνίδι ξεκίνησε! Όλοι με τη σειρά ρίχναμε το ζάρι και κάθε φορά ο καθένας φορούσε ό,τι του έφερνε το ζάρι, αφού σε κάθε του πλευρά είχε την εικόνα από ένα χειμερινό ρούχο ή αξεσουάρ (γάντι, κασκόλ, σκούφο ή μπουφάν).
Όμως καθόλου εύκολο να βρούμε τα δικά μας ρούχα και αξεσουάρ μέσα στο μπερδεμένο αυτό σωρό! Κάναμε αρκετές βουτιές και ανακατεύαμε ξανά και ξανά μέχρι να βρούμε κάθε φορά το αξεσουάρ που ψάχναμε. Ήταν αρκετά εκνευριστικά αστείο σε κάποιες περιπτώσεις να ψάχνεις και να ξαναψάχνεις μέσα στην ανακατωσούρα!
Ακόμη πιο εκνευριστικό ήταν να σου τυχαίνει συνεχώς το ίδιο που είχες ξανατύχει και έτσι να μην μπορείς να προχωρήσεις στο ντύσιμο! Τελικά μετά από δυόμιση γύρους η κυρία Τύχη έδωσε σε ένα κατσικάκι τη νίκη, αφού κατάφερε πρώτο να φορέσει όλα του τα ρούχα (μπουφάν, γάντια, κασκόλ και σκούφο) και επιτέλους το παιχνίδι τελείωσε με τους άλλους παίκτες μισοντυμένους!
Σίγουρα πάντως με το παιχνίδι του αυτό ο Κυρ Χειμώνας μας έμαθε να μη ξεχνάμε ποτέ την πολύτιμη συμβουλή του:
“Με σκούφο, κασκόλ, γάντια και μπουφάν ντύσου γερά
και κράτα το κρύο μακριά!”






