Παρακολούθηση παιδικού μιούζικαλ “Μες το νερό”

1 2 2 2 3 2 4 1 5 1867

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2025  επισκεφθήκαμε  το αμφιθέατρο της   Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, όπου παρακολουθήσαμε το παιδικό μιούζικαλ «Μες στο νερό». Η θεατρική ομάδα παρουσίασε μια ζωντανή, χαρούμενη ιστορία που μας μετέφερε στον υπέροχο κόσμο της θάλασσας μέσα από μουσική, χορό και εντυπωσιακά σκηνικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, τα παιδιά παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον τις περιπέτειες των ηρώων και τα μηνύματα που μετέφεραν. Η αξία της συνεργασίας, η δύναμη της φιλίας και η ανάγκη να προστατεύουμε το θαλάσσιο περιβάλλον παρουσιάστηκαν με τρόπο κατανοητό και ευχάριστο. Μετά την παράσταση, συνεχίσαμε την επίσκεψή μας με μια ξενάγηση στην Πινακοθήκη. Ήταν μια όμορφη και δημιουργική μέρα, γεμάτη τέχνη, μουσική και νέες εμπειρίες!

Μια όμορφη αλλαγή!

1 1 2 1 3 1 4 5

 

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλαμακίου για την υπέροχη πρωτοβουλία και τη σημαντική προσφορά του στη ζωγραφική των τοίχων του σχολείου μας. Οι όμορφες εικόνες που κοσμούν πλέον τον χώρο δημιουργούν ένα χαρούμενο, δημιουργικό και φιλόξενο περιβάλλον για τα παιδιά μας, γεμίζοντας το σχολείο με χρώμα και φαντασία. Η συμβολή σας αποτελεί σπουδαίο παράδειγμα συνεργασίας και ενδιαφέροντος για την εκπαιδευτική κοινότητα και μας γεμίζει αισιοδοξία και χαρά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον καλλιτέχνη Στράτο Σοτάρτς ! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τον χρόνο, τον κόπο και την αγάπη που αφιερώσατε!

Επίσκεψη της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Π.Ε. Λάρισας

1 2 3

Σήμερα είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο σχολείο μας την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κα Χατζημίχου Κωνσταντίνα η οποία παρουσίασε στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Καλαμακίου ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των βιβλίων μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες, αφήγηση και συζήτηση. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό, ανακαλύπτοντας νέους τρόπους με τους οποίους η ανάγνωση μπορεί να γίνει παιχνίδι, εξερεύνηση και χαρά. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στη σχολική χρονιά. Παρουσιάστηκαν ιδέες, προτάσεις και εργαλεία που μπορούν να εμπλουτίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο. Ευχαριστούμε θερμά την κα Χατζημίχου για την όμορφη παρουσίαση!