Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής – 16 Οκτωβρίου – Εργ.δεξ. Ευ ζην 2025-2026 «Πάντα να έχεις έναν φίλο!» Ο Πάκι ΜΑΖΙ μας στο σχολείο» (3β)

Υγιεινή Διατροφή και πώς να μην σταθούμε στο Γάλα και τα οφέλη του για τον ανθρώπινο οργανισμό!!!! Διαχωρήσαμε τα ζώα που μας δίνουν γάλα, για τα προιόντα που φτιάχνουμε με γάλα, για τις διαφορές του γάλακτος ανάλογα το ζώο και καταλήξαμε…

Στην τοπική επιχείρηση “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΙΟΥ” στο Ναύπλιο. Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού επισκέφτηκαν την Τρίτη 7 Οκτωβρίου το εργαστήριο παραγωγής πρόβειου γιαουρτιού και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Από το Γάλα στο γιαούρτι“.

Ντύθηκαν κατάλληλα, αποκόμισαν πληροφορίες, γνώρισαν εργαλεία δουλειάς και διαφορετικά επαγγέλματα (κτηνοτρόφος, χημικός, παραγωγός, έμπορος) και συμμετείχαν σε προσομοίωση όλων των σταδίων παραγωγής πρόβειου γιαουρτιού. Άρμεξαν τα προβατάκια, άδειασαν το γάλα και το εξέτασαν στο χημείο για τυχόν έντομα, τρίχες ή σκουπιδάκια, το άδειασαν σε κεσεδάκια, τα έβαλαν στον μεγάλο φούρνο και στη συνέχεια σε γωνιές μίνι μάρκετ μπήκαν στον ρόλο του πωλητή και του πελάτη.

Απόλυτα βιωματική δράση που τα παιδιά απλά… ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ… όπως και το κέρασμα κρεμούλας βανίλια, βέβεια, που τόσο ευγενικά τους προσφέρθηκε!

Ευχαριστούμε πολύ “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΙΟΥ”

1760256995669 InCollage 20251012 094602659