6 Μαρτίου-Δράσεις κατά της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού

Στις 6 Μαρτίου το Νηπιαγωγείο μας ενώθηκε με το συστεγαζόμενο Δημοτικό Σχολείο σε μια πολύ ξεχωριστή και δυναμική δράση ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. Με σύνθημα τη φιλία και την αλληλεγγύη, τα παιδιά όλων των ηλικιών έγιναν μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα, σχηματίζοντας το «Δίκτυο των Φίλων».

Κρατώντας σφιχτά το ένα το χέρι του άλλου, οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές μας συμβόλισαν τη δύναμη της ενότητας και της συνεργασίας. Με μια φωνή, ο κήπος του σχολείου μας γέμισε με το ηχηρό σύνθημα: «Όχι στη βία, ναι στη φιλία!», στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι στο σχολείο μας δεν υπάρχει χώρος για τον φόβο, παρά μόνο για την υποστήριξη και την αγάπη.

Η όμορφη αυτή ημέρα ολοκληρώθηκε με τον πιο γλυκό τρόπο: ένα μεγάλο κοινό πικνίκ στην αυλή! Τα παιδιά κάθισαν όλα μαζί, μοιράστηκαν το κολατσιό τους, συζήτησαν και έπαιξαν, κάνοντας πράξη όλα όσα πρεσβεύει το «Δίκτυο των Φίλων». Ήταν ένα σπουδαίο μάθημα ζωής που μας υπενθύμισε ότι, όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

«Γιατί η φιλία είναι η ασπίδα μας ενάντια σε κάθε μορφή βίας!»