Σεισμός στο νηπιαγωγείο

Την Παρασκευή 29 Νοέμβριου μιλήσαμε για το σεισμό και πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας.

Πρώτα μιλήσαμε για το τι είναι σεισμός και πως μπορούμε να προφυλαχτούμε. Στη συνέχεια είδαμε βίντεο στον υπολογιστή και ακούσαμε τραγούδια και τέλος αφού κάναμε προσομοίωση με βιβλία (τεκτονικές πλάκες) και τουβλάκια (σπίτια) κάναμε άσκηση ετοιμότητας για να δούμε τι καταλάβαμε. Όταν η κυρία φώναξε «σεισμός» καλυφθήκαμε για να προφυλαχτούμε και όταν ο σεισμός σταμάτησε βγήκαμε στην αυλή να βρούμε ασφαλές καταφύγιο.

Πικ νικ με προϊόντα ελιάς

Ο Σύλλογος Γονέων μας έφερε ελιάς, πάστα ελιάς, κριτσίνια και άλλα προϊόντα με ελιά. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε πικ νικ στην αίθουσα του Ολοημέρου τμήματος και να απολαύσουμε μαζί με το πρωινό μας διάφορα προϊόντα που έχουν ελιά.

Γιορτή ελιάς

Το νηπιαγωγείο μας, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, συμμετείχε στην 7η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς του Δήμου Τεμπών με εικαστικές δημιουργίες, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων Δήμου Τεμπών κ. Σίμου Βασίλη.

Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό

Με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων Δήμου Τεμπών κ. Σίμο ΒασίληΜε γονείς και νήπια που παραβρέθηκαν στη γιορτήΗ γωνιά μας

Τα ελαιοψωμάκια  μας που κεράσαμε στους επισκέπτες της γωνιάς μας

Φτιάχνουμε ελαιοψωμάκια

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 φτιάξαμε στο νηπιαγωγείο μας ελαιοψωμάκια για να τα δοκιμάσουμε αλλά και να κεράσουμε τους επισκέπτες της γωνιάς με τις εικαστικές δημιουργίες μας στην 7η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς του Δήμου Τεμπών. Μας έφεραν την συνταγή και μας βοήθησαν η μαμά του Παναγιώτη, του Πασχάλη και της Ειρήνης.

Πρώτα διαβάσαμε και γράψαμε την συνταγή

Μετά προσθέσαμε όλοι από ένα υλικόΠλάσαμε τα ψωμάκια μαςΚαι αφού ψήθηκαν πήραμε να δοκιμάσουμε

Όταν οι γονείς θέλουν…. «ζωγραφίζουν»!!!

Σήμερα με την εθελοντική βοήθεια των γονιών του Νηπιαγωγείου Γόννων δημιουργήθηκαν επιδαπέδια παιχνίδια στην αυλή του νηπιαγωγείου μας, για να περνάμε δημιουργικά το διάλειμμα μας.

Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που συμμετείχαν σε αυτή την δράση καθώς και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής  Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Τεμπών, κ. Σίμο Βασίλειο που μας παρείχε τα υλικά και τις μπογιές.

Βέβαια δεν έχουμε τελειώσει ακόμη…έπεται και συνέχεια…

 

Το δέντρο του Φθινοπώρου

Μιλήσαμε για το Φθινόπωρο και τις αλλαγές στη φύση, πως αλλάζουν τα φυτά, κιτρινίζουν τα φύλλα και πέφτουν από τα δέντρα ….και φτιάξαμε το «Δέντρο του Φθινοπώρου» με τέμπερες.