Τρεις σοφοί, τρεις βασιλιάδες!

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΟΜΑΤΙΟΥ | Κατηγορία Δημιουργίες νηπίων!, Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Χριστούγεννα | , στις 23-12-2020

Σύμφωνα με δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες παραδόσεις, «τρεις μάγοι», οι οποίοι αποκαλούνται επίσης «τρεις σοφοί» και «τρεις βασιλιάδες», ταξίδεψαν για να δουν τον Ιησού μετά τη γέννησή του. Η Αγία Γραφή δεν χρησιμοποιεί τους όρους «σοφοί» ή «βασιλιάδες».

Ο ευαγγελιστής Ματθαίος χρησιμοποίησε στο πρωτότυπο ελληνικό κείμενο τη λέξη μάγοι, η οποία εκείνη την εποχή αναφερόταν πιθανότατα σε ειδήμονες στην αστρολογία και σε άλλες αποκρυφιστικές τέχνες. 

Αρκετές μεταφράσεις της Γραφής αποκαλούν τους ταξιδιώτες που επισκέφτηκαν τον Ιησού “αστρονόμους” ή “σοφούς αστρονόμους”. 

Στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης, ακούσαμε το τραγούδι που αναφέρει την ιστορία τους, και στη συνέχεια κατασκευάσαμε το ταξίδι τους, με χαρτοκοπτική και την τεχνική του κολλάζ!

Νικολέτα

Δέσποινα

Aναστασία

Αγγελική

Νικόλας

Γνωριμία με τον «Καρυοθραύστη»…εξ αποστάσεως!

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΟΜΑΤΙΟΥ | Κατηγορία Δημιουργίες νηπίων!, Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Χριστούγεννα | , στις 16-12-2020

Στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, και συνεχίζοντας το θέμα μας «Χριστούγεννα», ασχοληθήκαμε με την ιστορία και τη μουσική του διάσημου «Καρυοθραύστη».

 

Διαβάσαμε τη γνωστή ιστορία της μικρής Κλάρας από

ΕΔΩ,

με την επιμέλεια της μουσικοπαιδαγωγού Άννας Καρανικόλα, και παίξαμε μουσικά παιχνίδια με τη μουσική του Καρυοθραύστη!

Παίξαμε μουσικό ρυθμικό παιχνίδι με κρουστά σώματος με τη βοήθεια αυτού του βίντεο:

Χορέψαμε, ξεφαντώσαμε, παίξαμε με τον τροχό του Καρυοθραύστη και τον ζωγραφίσαμε και κατασκευάσαμε με ρολά χαρτιού!

   

   

 

Παγκόσμια Ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Διεθνής Αμνηστία! Συμμετέχουμε κι εμείς!

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΟΜΑΤΙΟΥ | Κατηγορία Ανθρώπινα Δικαιώματα-Σπουδές Ειρήνης, Δημιουργίες νηπίων!, Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση | , στις 11-12-2020

Δημιουργήσαμε κι εμείς, έστω κι εξ αποστάσεως, κάρτες αλληλεγγύης και υποστήριξης  προς το υγειονομικό προσωπικό που δίνει τη μάχη με τον COVID-19 σε όλα τα υγειονομικά κέντρα της Ελλάδας

Χθες Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Διεθνής Αμνηστία σε συνεργασία με περισσότερα από 150 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από ολόκληρη την χώρα, που υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα», φτιάχνουν πρωτότυπες κάρτες, δημιουργικές χειροτεχνίες και ζωγραφιές και γεμίζουν με μηνύματα αλληλεγγύης και υποστήριξης τα νοσοκομεία και τα υγειονομικά κέντρα από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το τελευταίο διάστημα συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 8.000 κάρτες, ζωγραφιές και μηνύματα αλληλεγγύης και ευχών από μαθητές και μαθήτριες αλλά και από ακτιβιστές/ριες της Διεθνούς Αμνηστίαςπρος γιατρούς, νοσηλευτές/ριες, διοικητικό προσωπικό, προσωπικό καθαρισμού και σίτισης που συναποτελούν το υγειονομικό προσωπικό, αναδεικνύοντας τη σημασία του Δικαιώματος στην Υγεία μέσα σε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνεται καθημερινά.

Διαβάστε περισσότερα και υπογράψτε την έκκληση προς τον πρωθυπουργό για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας ΕΔΩ!

Οι κάρτες των παιδιών και των γονιών τους:

Ευχαριστήριες-Κάρτες: Αγγελική

Γιώργος

Καλλιόπη

Αναστασία

Δημήτρης

Νικόλας

 

Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά…εξ αποστάσεως!

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΟΜΑΤΙΟΥ | Κατηγορία Δημιουργίες νηπίων!, Θεματικές ενότητες, Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Χριστούγεννα | , στις 08-12-2020

Το θέμα μας είναι τα Χριστούγεννα και όπως πάντα ξεκινήσαμε να το προσεγγίζουμε διαθεματικά!

Αφού εξασκηθήκαμε δημιουργώντας γραμμές ευθείες και τεθλασμένες, αξιοποιήσαμε την ιδέα της Μ. Μαγκίρογλου και κατασκευάσαμε με απλό τρόπο ένα υπέροχο έλατο, με μπάλες που περιέχουν στο σύνολό τους το όνομά μας! Ταυτόχρονα, εξασκηθήκαμε στο φώνημα «Δ», το οποίο και σχεδιάσαμε για να αποτελέσει το πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας  (γλώσσα-μαθηματικά-δημιουργία κι έκφραση)!

Και ιδού τα έργα των παιδιών!

 

Το έλατο του Δημήτρη!

της Αναστασίας!

του Γιώργου!

της Δέσποινας!

της Νικολέτας!

της Αγγελικής! 

του Νικόλα!

 

Επίσης, ακολουθήσαμε τις οδηγίες του ξωτικού και λύσαμε το γρίφο με τον Άγιο Βασίλη, και στη συνέχεια ζωγραφίσαμε και γράψαμε τι δώρο θα θέλαμε να μας φέρει!

 

Δεν ξεχάσαμε όμως και τα παιδιά που είναι φτωχά και λιγότερο τυχερά από εμάς, κι αφού διαβάσαμε το παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου: «Ο δικός  μας Άγιος Βασίλης» (Εκδόσεις Πατάκη),

 

,

ζωγραφίσαμε μαζί με αυτό που ζητήσαμε για τον εαυτό μας και τι θα θέλαμε να πάει ο Άγιος Βασίλης σε παιδάκια φτωχά, που αντιμετωπίζουν χίλιες δυο δυσκολίες:

 

Κατασκευάσαμε τον Άγιο Βασίλη με ένα απλό λευκό χάρτινο πιάτο, ο καθένας και η κάθε μια στο σπίτι του/της, αλλά και όλοι/ες μαζί!

  

Επίσης, κατασκευάσαμε καπελάκια «Ρούντολφ», για να χορέψουμε το τραγούδι του!

της Αγγελικής!

…και με ένα απλό χάρτινο πιάτο κατασκευάσαμε ένα κρεμαστό ελατάκι, στολίδι για να διακοσμίσουμε το δέντρο μας ή το δωμάτιό μας!

της Καλλιόπης!

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση