1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων “Ζω καλύτερα- Ευ ζην”, “Γνωρίζω το σώμα μου- Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση”

Φεβ 202227

Στα πλαίσια του εργαστηρίου Δεξιοτήτων στον κύκλο “Ζω καλύτερα- Ευ ζην” και στη θεματική ενότητα “Γνωρίζω το σώμα μου- Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση” τα παιδιά συνειδητοποιούν το βιολογικό τους φύλο και τα χαρακτηριστικά του κοινωνικού τους φύλου, τη σημασία της ισότιμης μεταχείρισης των ατόμων στην κοινωνία αλλά και την αποδόμηση των κοινωνικών στερεότυπων σχετικά με τα δύο φύλα.

Στα πλαίσια του εργαστηρίου, οι δραστηριότητες ήταν κατάλληλα διαμορφωμένες με παιγνιώδη μορφή ώστε να προάγουν δεξιότητες κριτικής σκέψης, επικοινωνίας, συνεργασίας και δημιουργικότητας και με τη βοήθεια πλούσιου εποπτικού υλικού προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τη συγκεκριμένη θεματική. Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή ενδεικτικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν για τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα.

– Συγκρίναμε τα δύο φύλα και καταγράψαμε ομοιότητες  και διαφορές που δεν περιορίζονται μόνο στα εξωτερικά τους γνωρίσματα αλλά και στα ανατομικά τους χαρακτηριστικά.

     2     .jpg.jpg     .jpg       20220201 124402     20220201 124339   .jpg

– Γνωρίσαμε το σώμα μας εξωτερικά αλλά και εσωτερικά και αναφερθήκαμε στις βασικές λειτουργίες των μελών του σώματός μας και των εσωτερικών μας οργάνων και τη σημασία τους.

      .jpg 2 οργανα .jpg

– Μιλήσαμε για τα συναισθήματά μας, τα αναγνωρίσαμε σε πίνακες και εικόνες, τα εκφράσαμε με το πρόσωπό μας, τον τόνο της φωνής και τη στάση του σώματός μας και αναφερθήκαμε στις καταστάσεις που προκαλούν και τον τρόπο που τα διαχειριζόμαστε.

.jpg 2 3 4   

.jpg     20220201 124312     .jpg

 

–  Αναφερθήκαμε στα επαγγέλματα, πρώτα της μαμάς και του μπαμπά και στη συνέχεια στο επάγγελμα που θέλουμε να ασκήσουμε όταν μεγαλώσουμε. Γνωρίσαμε γυναίκες που διέπρεψαν σε τομείς παραδοσιακά ανδροκρατούμενους όπως η πολιτική, η ιστορία, η επιστήμη..

20211123 124931 20211101 115627  .jpg.jpg   20211122 083046

– Mιλήσαμε για τους στερεοτυπικούς ρόλους και συμπεριφορές που παρουσιάζουν στα παραμύθια τα δύο φύλα και τολμήσαμε την ανασύνθεση της ιστορίας της Σταχτοπούτας αντιστρέφοντας τους ρόλους και συνεπώς και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ηρώων.

– Αναφερθήκαμε στα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην Ελλάδα και στον κόσμο όσον αφορά στην εκπαίδευση, την εργασία, την ενδυμασία, την πολιτική, την κοινωνική ζωή, στο παρελθόν και σήμερα.

κι έτσι καταλήξαμε στην αναγκαιότητα της ισότιμης συμμετοχής των δύο φύλων στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Άνδρες και γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα αλλά και ίσες υποχρεώσεις.

   .jpg

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ

από κάτω από: Γενικά| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων “Ζω καλύτερα- Ευ ζην”, “Γνωρίζω το σώμα μου- Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση”    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    Kατηγορίες



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων