Ανακύκλωση υφασμάτων…τους ξαναδίνουμε ζωή φτιάχνοντας ποδιές ζωγραφικής & σάκους συλλογής απορριμμάτων

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας μείωσης αποβλήτων & συμμετέχοντας στη φετινή δράση με θέμα: “Βιώσιμα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα” το νηπιαγωγείο μας πραγματοποίησε δύο δράσεις.

  1. Μετατροπή παλιών κουρτίνων, τραπεζομάντηλων & σεντονιών που υπήρχαν στο σχολείο μας σε ποδιές ζωγραφικής για να μη λερώνονται τα παιδιά όταν ζωγραφίζουν στη γωνιά της τέχνης. Μία ομάδα εθελοντριών-φίλων του νηπιαγωγείου ανέλαβε να ξαναδώσει ζωή σε αυτά τα υφάσματα & να τα κάνει πάλι χρήσιμα.

1.jpg cover 2.jpg cover

 

 

 

 

 

 

 

 

group apron cover

  1. Η κυρία Β. Μανωλούδη επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας & μοιράστηκε με τα παιδιά τις γνώσεις ραπτικής για να φτιάξουν μαζί (με παιδικές βελόνες ασφαλείας) σάκους για τη συλλογή απορριμμάτων στις περιβαλλοντικές δράσεις του σχολείου μας.

1.jpg cover 2 3.jpg cover

Στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Η περιγραφή της συμμετοχής μας/ Our action

Στο παρακάτω σύνδεσμο:

Η συμμετοχή μας στο βίντεο παρουσίασης των ελληνικών δράσεων από τον ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης)

 

  • Τα παιδιά παρακολούθησαν μία παρουσίαση με τίτλο “Το ταξίδι των ρούχων μέσα στο χρόνο” για να κατανοήσουν την ιστορία, τα υλικά & τους τρόπους που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για να φτιάξουν ρούχα.

Το ταξίδι των ρούχων μέσα στο χρόνο

 

  • Και φυσικά δράση χωρίς παιχνίδι δεν γίνεται!

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες & σε ζευγαράκια. Έπρεπε κάθε ζευγάρι να συνεργαστεί, να διαλέξει από ένα καλάθι με διάφορα είδη ρούχων και αξεσουάρ ένα σε κάθε γύρο & να το φορέσει. Από το ζευγάρι, το ένα παιδί φορούσε το ρούχο & το άλλο το βοηθούσε, ενώ στον επόμενο γύρο οι ρόλοι αντιστρέφονταν. Νικήτρια ομάδα αυτή που τα μέλη της φορούσε αθροιστικά τα περισσότερα ρούχα!

dressing 1.jpgcover dressing 2 dressing 3.jpgcover dressing 4.jpgcover

Κεραμο-σκατζοχοιράκια!

Στο εργαστήριο κεραμικής τα παιδιά έφτιαξαν τα κεραμο-σκατζοχοιράκια που είναι έτοιμα να πέσουν σε χειμερία νάρκη!

20221114 161028

 

20221114 161032 20221114 170432

 

 

Φτιάξαμε όμως και σκατζοχοιράκια με φύλλα για να παρατηρήσουμε τι θα πάθουν τα φύλλα τώρα που τα κόψαμε απο το δέντρο…

skatzoΕπιμέλεια: Σαρμανιώτη Μαρία

Τα φθινοπωρινά δέντρα μίλησαν…

Με τα παιδιά στο απογευματινό μας θεατρικό εργαστήρι κατασκευάσαμε φθινοπωρινά δέντρα για να τα χρησιμοποιήσουμε στο κουκλοθέατρο και να δημιουργήσουμε μια φθινοπωρινή εργασία….

1a1b20221019 170906

 

Επίσης,  στα παιδιά δόθηκε μια αποστολή…πως με τρία υλικά (γλωσσοπίεστρα, πλαστελίνη, χαρτόνια) θα δημιουργήσουν φθινοπωρινά δέντρα για να διακοσμήσουμε την τάξη μας…

 

20221103 165723Επιμέλεια: Σαρμανιώτη Μαρία