Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού

Ευρωπαϊκή  Ημέρα Αθλητισμού- 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής  Ημέρας Αθλητισμού- 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, επισκεφθήκαμε το Γήπεδο Φλαμουλίου, όπου  μας περίμενε η κυρία Νίκη Σπυροπούλου ( μητέρα της Αθανασίας μας) με διάφορα όργανα γυμναστικής. Τα παιδιά ασχολήθηκαν ατομικά  και ομαδικά με αθλήματα στο χώρο του γηπέδου.Τα  παιδιά διασκέδασαν ενώ ταυτόχρονα αθλήθηκαν με έμπνευση και χαμόγελα !

ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας Δήμου Τρικκαίων

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Τρικκαίων με συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας.

Γκράφιτι στο Νηπιαγωγείο Φλαμουλίου

με θέμα το Ποδήλατο και  με μήνυμα: Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά προς το Περιβάλλον.

thumbnail IMG 6418

To γκράφιτι με τα έντονα χρώματα και τις φιγούρες του, είναι πολύ προσφιλές στα παιδιά . Είναι λοιπόν,  μία ευκαιρία τα παιδιά, από αυτή την ηλικία να έρθουν σε επαφή με την street art και να αντιληφθούν ότι το γκράφιτι δεν είναι μουτζούρα. Είναι μία μορφή Τέχνης σε δημόσιο χώρο, όπου θα μπορούν να απεικονίζουν τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους (προσωπικούς ή κοινωνικούς), και τις λύσεις – προτροπές τους για διάφορα δύσκολα ζητήματα με όμορφο τρόπο, αποτυπώνοντας έτσι την εποχή τους σε κοινή θέα. Στο Νηπιαγωγείο μας, έχουμε συζητήσει για το Περιβάλλον και έχουμε αποτυπώσει τους προβληματισμούς μας για τον Πλανήτη μας. Αποφασίσαμε – καταλήξαμε με τα παιδιά το γκράφιτι που θα γίνει να έχει σχέση με το αγαπημένο τους «Ποδήλατο», δίνοντας το μήνυμα σε γονείς, φίλους, περαστικούς ότι Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά προς το Περιβάλλον και προτρέποντας τους να το κάνουνε πράξη.

Μας επισκέφτηκε ο Γκραφίστας  Άλεξ Κισκίνης, μας μίλησε για την τέχνη του Γκράφιτι , ρωτήσαμε και μάθαμε πώς γίνεται, τι χρώματα χρησιμοποιούνται κ.ά., Έγινε βιωματικό εργαστήρι Γκράφιτι, όπου το κάθε παιδί  έκανε τον εαυτό του με το ποδήλατό του και στο τέλος παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε στο Γκράφιτι που μας έκανε ο κος Κισκίνης στον εξωτερικό τοίχο του σχολείου μας.

Δεντροφύτευση

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας, με μικρά  φτυαράκια έκαναν Δεντροφύτευση σε χώρο της περιοχής Φλαμουλίου,δείχνοντας έμπρακτα οτι : Αγαπάμε το Περιβάλλον και το Φροντίζουμε

Χρήσιμες οδηγίες για την προσέλευση των μαθητών/τριών για το ΣΧ .ΕΤΟΣ 2021-22

Aγαπητοί γονείς

Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 για το Νηπιαγωγείο Φλαμουλίου Τρικάλων,  θα γίνει την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 στον  αύλειο χώρο του σχολείου , μαζί με το 14ο Δημοτικό Σχολείο .  Κατά την προσέλευση σας παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού (μάσκα ,γονείς και παιδιά  και αποστάσεις). Οι μαθητές/τριες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους εκτός από την μάσκα τους  και την δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ. Μετά τον αγιασμό θα ακολουθήσει σύντομη ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων.

Ειδικότερα για τους μαθητές/τριες : 

θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

– το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

– ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

– βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).