Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού 2025
Συμμετοχή του 6ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Τυφλών Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση του ΚΕΑΤ
Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025, το σχολείο μας, το 6ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης Τυφλών, συμμετείχε με χαρά στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Παράρτημα Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Θεσσαλονίκης και το Κέντρο “Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος”. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικές δράσεις, να γνωρίσουν από κοντά τη σημασία του λευκού μπαστουνιού και τον ρόλο των σκύλων-οδηγών στην καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης.
Μέσα από παιχνίδια, δραστηριότητες κίνησης και συνεργασίας, οι μικροί μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο της προσβασιμότητας. Με μεγάλο ενθουσιασμό παρακολούθησαν επιδείξεις, πειραματίστηκαν με την κίνηση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και δημιούργησαν υπέροχες χειροτεχνίες με θέμα τους σκύλους-οδηγούς.
Ευχαριστούμε θερμά το ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία, τη συνεργασία και τη μοναδική εμπειρία που προσέφερε στα παιδιά μας!










