Άνοιξη Έφτασε στο 6ο Ειδικό Νηπιαγωγείο με Χρώμα και Δημιουργία!
Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και μαζί της έφερε έμπνευση, δημιουργικότητα και πολλές κατασκευές που έκαναν την τάξη μας να μοιάζει με έναν ανοιξιάτικο κήπο γεμάτο φαντασία!
🌷 Ανθισμένοι αγροί με τύπωμα από φελλό
Τα παιδιά δημιούργησαν πολύχρωμα λουλούδια χρησιμοποιώντας φελλούς και πορτοκαλί τέμπερα, τυπώνοντας πάνω στο χαρτί με χαρά και ενθουσιασμό. Οι μίσχοι των λουλουδιών έγιναν με γραμμές, και το αποτέλεσμα ήταν πίνακες γεμάτοι ανοιξιάτικη ενέργεια!
🦋 Πεταλούδες από ρολό χαρτιού
Με απλά υλικά όπως ρολά χαρτιού και χαρτόνι, φτιάξαμε πολύχρωμες πεταλούδες με χαμογελαστά ματάκια που δίνουν ζωή στο ράφι μας. Κάθε πεταλούδα κουβαλάει τη μοναδικότητα και την προσωπικότητα του παιδιού που τη δημιούργησε.
🌳 Ανθισμένες κερασιές με αποτύπωμα παλάμης
Τα παιδικά χεράκια έγιναν… πινέλα και αποτύπωσαν ροζ ανθάκια πάνω στα κλαδιά, με την τεχνική της παλάμης. Έτσι, φτιάξαμε πίνακες που θυμίζουν τις όμορφες κερασιές την εποχή της άνθισης, γεμάτους γλύκα και ανοιξιάτικο συναίσθημα.
🌼 Βάζο με λουλούδια από δαχτυλιές
Σε ένα άλλο έργο, χρησιμοποιήσαμε τις δαχτυλομπογιές μας για να γεμίσουμε ένα ποτιστήρι με πολύχρωμα άνθη. Με πράσινο, κόκκινο και κίτρινο, τα παιδιά στόλισαν το χαρτί με πατημασιές που έγιναν ανθισμένα μπουκέτα!
🐝 Η Μέλισσα – κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά
Η πιο εντυπωσιακή κατασκευή μας ήταν η μεγάλη μέλισσα φτιαγμένη από χαρτόνι και χρωματιστές μπαλίτσες. Τα παιδιά έμαθαν για τον ρόλο της μέλισσας στην άνοιξη και στη φύση, ενώ δούλεψαν τις λεπτές κινητικές δεξιότητες γεμίζοντας κάθε τμήμα με διαφορετικό υλικό και χρώμα.
💛 Οι δραστηριότητες αυτές δεν ήταν μόνο διασκεδαστικές, αλλά και πολύτιμες για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της λεπτής κινητικότητας, της συνεργασίας και της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών μας. Στην τάξη μας, η άνοιξη ήρθε με αγάπη, τέχνη και πολλές παιδικές φωνές!
🌈 Με ανυπομονησία για τις επόμενες δημιουργίες, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι και τη χαρά της έκφρασης!

