“Τα Παραμύθια που Ζωντανεύουν”

1742455463225

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, το 6ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Τυφλών Θεσσαλονίκης θέλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στην ομάδα “Τα Παραμύθια που Ζωντανεύουν” και στις εξαιρετικές συντελέστριες Χρύσα Γκατζελάκη και Μποτονάκη Αγγελική, για την υπέροχη παράσταση κουκλοθέατρου που παρακολουθήσαμε στις 19 Μαρτίου του 2025.

Η ομάδα κατάφερε να μας ταξιδέψει σε έναν μαγευτικό κόσμο, όπου οι ιστορίες ζωντανεύουν μέσα από την τέχνη του κουκλοθέατρου. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη μαγεία της αφήγησης, να συμμετάσχουν ενεργά στην παράσταση και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη γοητεία των κούκλων και των χαρακτήρων που αναδύθηκαν.

Αξιοσημείωτο είναι το πόσο προσεκτικά και ευαίσθητα η ομάδα “Τα Παραμύθια που Ζωντανεύουν” προσέγγισε τα παιδιά, παρέχοντας τους την ευκαιρία να εμπλακούν ενεργά και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Η παράσταση αποτέλεσε ένα εξαιρετικό εργαλείο μάθησης και ψυχαγωγίας, και είμαστε ευγνώμονες για τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια τόσο μοναδική εμπειρία.

Ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και άλλες παραστάσεις τους στο μέλλον, καθώς αποτελούν πηγή έμπνευσης και χαράς για τα παιδιά μας και για εμάς.

 

Ώρα για παραμύθι!

Με πολλή χαρά και συγκίνηση, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Θεσσαλονίκης & το 6ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης Τυφλών υποδέχθηκε την αφηγήτρια Κωνσταντίνα Τσόλκα και το “Ώρα για Παραμύθι” σε μια υπέροχη εκδήλωση γεμάτη φαντασία, συναίσθημα και αγάπη για τα παιδιά.
1742220826060
Η κ. Κωνσταντία μάς ταξίδεψε στον μαγευτικό κόσμο του συγγραφέα Λουκά Παναγή, διαβάζοντάς μας πολλά παραμύθια. Αυτό, όμως, που άγγιξε βαθιά τις καρδιές μας ήταν “Ο Φάρος της Αγάπης”. Η συγκινητική ιστορία του παραμυθιού γέμισε το χώρο με συναισθήματα και έφερε ένα φωτεινό μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης.
Φεύγοντας, μας έκανε ένα υπέροχο δώρο στο σχολείο μας, χαρίζοντας κάποια από τα παραμύθια του, γεμίζοντάς μας χαρά και ευγνωμοσύνη.
Ευχαριστούμε θερμά την αφηγήτρια Κωνσταντία Τσόλκα, τον συγγραφέα Λουκά Παναγή και την ομάδα του “Ώρα για Παραμύθι” για αυτή τη μοναδική εμπειρία. Τέτοιες στιγμές μάς υπενθυμίζουν πως η δύναμη των παραμυθιών μπορεί να αγγίξει τις καρδιές όλων, μικρών και μεγάλων.
Ανυπομονούμε να ξαναζήσουμε παρόμοιες στιγμές γεμάτες μαγεία, φως και αγάπη!

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού – Μια Μέρα Αγάπης και Αλληλεγγύης

1741549385182

Στις 6 Μαρτίου 2025, το 6ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη δράση για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας, αποδοχής και αγάπης.

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση λάβαμε τις καρδιές που έφτιαξαν για εμάς τα νηπιαγωγεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στο μήνυμα «Όχι στη Βία – Ναι στη Φιλία». Αυτή η πρωτοβουλία μάς ένωσε σε έναν κοινό σκοπό: να προάγουμε την αγάπη, τη συνεργασία και τη φιλία μεταξύ των παιδιών.

1741549385163

Φτιάξαμε όλοι μαζί τη δική μας αφίσα!

Για να ανταποδώσουμε αυτή τη γλυκιά κίνηση, δημιουργήσαμε τα δικά μας μπαλονάκια με καρδιές, γεμάτα ευχαριστίες και μηνύματα αγάπης. Με χρώματα, δημιουργικότητα και πολλή χαρά, τα παιδιά μας έβαλαν την προσωπική τους πινελιά, μετατρέποντας αυτά τα μπαλονάκια σε σύμβολα αλληλεγγύης.

Η δράση αυτή απέδειξε πως, όταν ενωνόμαστε, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο των παιδιών μας πιο φωτεινό, πιο ασφαλή και πιο αγαπημένο. Η σχολική βία και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση στη ζωή μας – στη θέση τους, ας βάλουμε τη φιλία, την κατανόηση και τη συνεργασία.

1741549385149

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα Νηπιαγωγεία που συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη και συγκινητική προσπάθεια! Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε ένα σχολείο γεμάτο αγάπη!

Με έναν ισχυρό ΔΕΣΜΟ, προλαμβάνουμε την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό!

 

Αποκριά, Δημιουργία, Χαρά και Παράδοση!

1741550367374Η Αποκριά έφτασε και το Νηπιαγωγείο μας γέμισε χρώματα, μουσική και γέλια! Με πολλή δημιουργικότητα και ενθουσιασμό, τα παιδιά μας συμμετείχαν σε διάφορες αποκριάτικες δραστηριότητες, μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι και τη φαντασία.

Φτιάξαμε τον δικό μας παλιάτσο, ακούγοντας αποκριάτικα τραγούδια και γεμίζοντας την τάξη μας με κέφι! Χρησιμοποιήσαμε ψαλίδι για να κουρέψουμε τα μαλλιά του κλόουν, ενισχύοντας έτσι τις λεπτές κινητικές μας δεξιότητες και διασκεδάζοντας ταυτόχρονα.

1741550367350

Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα, δημιουργήσαμε όμορφους χαρταετούς και καδράκια, δίνοντας το δικό μας αποτύπωμα στις παραδοσιακές κατασκευές αυτής της ημέρας.1741550367334 17415503673151741550367385

Επιπλέον, φτιάξαμε την Κυρά Σαρακοστή με αλατοζύμη, την οποία βάψαμε και στολίσαμε, ακολουθώντας το έθιμο που μας διδάσκει τις εβδομάδες της Σαρακοστής μέχρι το Πάσχα.

 

Μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες, τα παιδιά μας έζησαν τη μαγεία της Αποκριάς, εξασκώντας τις δεξιότητές τους και μαθαίνοντας τις παραδόσεις μας με τον πιο ευχάριστο τρόπο!

Καλή Σαρακοστή σε όλους!