Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week) πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 26 Οκτωβρίου 2025 με σκοπό να φέρει τον προγραμματισμό, την ψηφιακή σκέψη και την τεχνολογία πιο κοντά σε άτομα όλων των ηλικιών μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων.
Στόχος είναι να μάθουν οι μικροί μας μαθητές τις βασικές αρχές του προγραμματισμού, να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και να εξερευνήσουν τον ψηφιακό κόσμο με ευχάριστο τρόπο.
Την φετινή σχολική χρονιά το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στην συμμαχία ” Υγιεινή Διατροφή”.
Τα παιδιά προσπάθησαν να σπάσουν τον κώδικα της Υγιεινής Διατροφής, και με την βοήθεια της μελισσούλας Beebot χάραξαν διαδρομές επιλέγοντας τις υγιεινές τροφές.
Και αφού τα καταφέραμε λάβαμε και τους επαίνους μας
Υλοποίηση Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από το Κ.Ε.ΠΕ.Α Άμφισσας!
Στα πλαίσια της συμμετοχής του νηπιαγωγείου μας στοΔιεθνές Θεματικό Δίκτυο “Οικολογικά Σχολεία“, καθώς και του σχεδίου δράσης που έχουμε επιλέξει για την φετινή σχολική χρονιά ,υλοποιήθηκε σήμερα για τους μικρούς μας μαθητές Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας με τίτλο: < Ο Κήπος της Αειφορίας>.
Ο υπεύθυνος του Κ.Ε.ΠΕ.Α Άμφισσας κ. Κόττης Γιώργος μας έκανε αρχικά μια παρουσίαση μιλώντας μας για το μικρο-οικοσύστημα του κήπου και την βιοποικιλότητα που το χαρακτηρίζει.
Στην συνέχεια , στον κήπο του σχολείου μας, φυτέψαμε όλοι μαζί λαχανικά, σπόρους και βολβούς.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιώργο και το Κ.Ε.ΠΕ.Α Άμφισσας που πάντα ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις του σχολείου μας.
Πρόγραμμα Παιδική HELMEPA.
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ” Προσέχω – Μαθαίνω- Νοιάζομαι”…
Εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Ιτέας επισκέφθηκαν το σχολείο μας και υλοποίησαν το πρόγραμμα ” Προσέχω – Μαθαίνω -Νοιάζομαι “ από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, δίνοντας στους μικρούς μας μαθητές σημαντικές πληροφορίες για τις χαρές και τους κινδύνους της θάλασσας.
Υλοποίηση Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από το Κ.Ε.ΠΕ.Α Άμφισσας!
Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων που υλοποιεί το νηπιαγωγείο μας με τίτλο :< Το δάσος έχει κάτι να μας πει…>,υλοποιήθηκε σήμερα για τους μικρούς μας μαθητές Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας με τίτλο: < Τα δασικά οικοσυστήματα της Φωκίδας και η βιοποικιλότητά τους>. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ερατεινής καθώς συμμετείχαν σε αυτό και οι μαθητές της Α΄Τάξης.
Ο υπεύθυνος του Κ.Ε.ΠΕ.Α Άμφισσας κ.Κόττης Γιώργος μας έκανε αρχικά μια παρουσίαση μιλώντας μας για την αξία της βιοποικιλότητας στα δάση και την αναγκαιότητα της ύπαρξης των δασών στην ζωή του ανθρώπου.
Στη συνέχεια μεταβήκαμε όλοι μαζί στο δασάκι του χωριού μας για βιωματικές δραστηριότητες…
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιώργο και το Κ.Ε.ΠΕ.Α Άμφισσας που πάντα ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις του σχολείου μας.
Επίσης ευχαριστούμε πολύ το Δημοτικό Σχολείο Ερατεινής για την φιλοξενία.









































