Επίσκεψη της συγγραφέως κ.Άννα Δενδρινού και υλοποίηση δράσεων φιλαναγνωσίας

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, το νηπιαγωγείο μας είχε την τιμή να υποδεχθεί την καταξιωμένη συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Άννα Δενδρινού. Η κ. Δενδρινού επισκέφτηκε το σχολείο μας και μοιράστηκε με τα παιδιά μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη φαντασία και δημιουργικότητα.

Κατά την επίσκεψή της, η κ. Δενδρινού διάβασε στα παιδιά το παραμύθι της “Ο Φίφης και ο Σήφης”. Η αφήγηση της συγγραφέως κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, τα οποία παρακολουθούσαν με προσήλωση και ενθουσιασμό τις περιπέτειες των δύο χαριτωμένων ηρώων. Η ζωντανή αφήγηση και η εκφραστική φωνή της κ. Δενδρινού έδωσαν ζωή στους χαρακτήρες και μετέφεραν τα παιδιά σε έναν μαγικό κόσμο.

Μετά την ανάγνωση του παραμυθιού, η κ. Δενδρινού υλοποίησε θεατρικό παιχνίδι και βιωματικές δραστηριότητες με τα παιδιά. Οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σε θεατρικές αναπαραστάσεις των σκηνών του βιβλίου, αναλαμβάνοντας ρόλους και ζωντανεύοντας τους χαρακτήρες με τη φαντασία τους. Οι βιωματικές δραστηριότητες που ακολούθησαν βοήθησαν τα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από το παιχνίδι και τη συνεργασία.

Η εμπειρία αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά, καθώς όχι μόνο διασκέδασαν και έμαθαν, αλλά και ενθαρρύνθηκαν να αγαπήσουν το διάβασμα και τη λογοτεχνία. Η επίσκεψη της κ. Δενδρινού άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και γέμισε τα παιδιά με όμορφες αναμνήσεις.

Διαφάνεια1 3 Διαφάνεια2 3 Διαφάνεια3 3 Διαφάνεια4 3 Διαφάνεια5 3 Διαφάνεια6 3 Διαφάνεια7 3 Διαφάνεια8 3 Διαφάνεια9 2 Διαφάνεια10 2 Διαφάνεια11 2 Διαφάνεια12 2 Διαφάνεια13 2

Επίσκεψη στον βοτανικό κήπο Ζέλιος Γη!

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2024 , το νηπιαγωγείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στον βοτανικό κήπο Ζέλιος Γη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές συμμετείχαν σε  εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μοναχική μέλισσα: Πράκτορες με αποστολή τη διάσωση εντόμων και πουλιών», περιηγήθηκαν στον βοτανικό κήπο, τάισαν τα ζώα, θαύμασαν τον πύργο από μπουκάλια, έμαθαν πληροφορίες για τη ζωή της μέλισσας, κατασκεύασαν ταΐστρες με ανακυκλώσιμα υλικά, ταχίνι και σπόρους και απόλαυσαν τα λουλούδια, τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης. Τέλος πήραν ως δώρο για την αυλή του σχολείου μας ένα “ξενοδοχείο εντόμων”!

Διαφάνεια1 2 Διαφάνεια2 2 Διαφάνεια3 2 Διαφάνεια4 2 Διαφάνεια5 2 Διαφάνεια6 2 Διαφάνεια7 2 Διαφάνεια8 2 Διαφάνεια9 1 Διαφάνεια10 1 Διαφάνεια11 1 Διαφάνεια12 1 Διαφάνεια13 1 Διαφάνεια14 1 Διαφάνεια15 1 Διαφάνεια16 1 Διαφάνεια17 1 Διαφάνεια18 1 Διαφάνεια19 1 Διαφάνεια20 1 Διαφάνεια21 1 Διαφάνεια22 1 Διαφάνεια23 1 Διαφάνεια24 1 Διαφάνεια25 1 Διαφάνεια26 1 Διαφάνεια27 1 Διαφάνεια28 1

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Παρακάτω αναρτάται πίνακας με τους κληρωθέντες/είσες και επιλαχόντες/ούσες μαθητές/μαθήτριες  για το Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Πατρών το σχολικό έτος 2024-2025.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗ 2024-2025

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Αναρτάται ο τελικός κατάλογος υποψηφίων μαθητών/τριών για το Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Πατρών για το σχολικό έτος 2024-2025. Η διεξαγωγή της δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 2

Διαπολιτισμικές δραστηριότητες στο Νηπιαγωγείο μας

Το νηπιαγωγείο μας φιλοξένησε τη φοιτήτρια Erasmus από το Πανεπιστήμιο “Alexandru Ioan Cuza” της Iasi, της Ρουμανίας. Η παρουσία της στο νηπιαγωγείο μας αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές μας να έλθουν σε επαφή με μια διαφορετική κουλτούρα και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από διαπολιτισμικές δραστηριότητες που ενθάρρυναν την ανταλλαγή πολιτισμικών πρακτικών και την κατανόηση των διαφορετικών παραδόσεων και εθίμων,  καθώς η πολυμορφία και η διαπολιτισμική κατανόηση είναι ουσιώδεις για τη δημιουργία μιας πιο ανοικτής και ανεκτικής κοινωνίας.

Διαφάνεια1 Διαφάνεια2 Διαφάνεια3 Διαφάνεια4 Διαφάνεια5 Διαφάνεια6 Διαφάνεια7 Διαφάνεια8