Μηνιαία αρχεία: Μάρτιος 2024
Δράση σχετικά με την διατροφική αγωγή
Tην Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 το Α’ Βασικό Υποχρεωτικό Τμήμα συμμετείχε σε ενδοσχολική βιωματική δράση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που εκπονείται στο συγκεκριμένο τμήμα, σε συνεργασία με το Κ. Υ. Βορείου Τομέα Πατρών, Τμήμα Αγωγής Υγείας, με θέμα «Διατροφική Αγωγή». Ειδικότερα, η κοινωνική λειτουργός κ. Γκόβαρη Κωνσταντίνα ενημέρωσε τους/τις μαθητές/μαθήτριες για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και πραγματοποιηθήκαν σχετικές βιωματικές δράσεις που επικεντρώθηκαν στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
Δράση κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Σπάστε τη σιωπή!
Το Α’ Πρωϊνό Υποχρεωτικό Τμήμα του Νηπιαγωγείου μας, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο αποσκοπεί στη μελέτη και την έρευνα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, προτείνοντας, παράλληλα, τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους, , συμμετείχε ενεργά στην Πανελλήνια δράση για την ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού με τίτλο: «Σπάμε τη Σιωπή, Ενώνουμε τις Φωνές μας Ενάντια στη Βία και στον Εκφοβισμό».
Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821
Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την Ελλάδα και για όλους εμάς που ζούμε σε αυτήν την όμορφη χώρα. Είναι μια ημέρα που γιορτάζουμε την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, τιμώντας τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας μας.
Φέτος, η γιορτή της 25ης Μαρτίου στο νηπιαγωγείο μας ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους. Τα παιδιά μας, φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες, ετοίμασαν μια υπέροχη εορταστική εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε ποιήματα, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, τα οποία παρουσίασαν στους γονείς και στους συγγενείς τους.
Πέρα από την εορταστική πλευρά της ημέρας, η 25η Μαρτίου στο νηπιαγωγείο μας αποτέλεσε, επίσης, μια ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τις αξίες της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας. Παράλληλα, επιδιώχθηκε να μάθουν να εκτιμούν την ιστορία της Ελλάδας και να γνωρίσουν τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της χώρας μας.
14-03-2024. Επίσκεψη του συγγραφέα Μάνου Κοντολέων στο Νηπιαγωγείο μας
Δημιουργήσαμε ιστορία με τον συγγραφέα στη τάξη.
Χαρίσαμε βιβλίο στο συγγραφέα με εικόνες από το βιβλίο του <<Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει>>.
Από το βιβλίο <<Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει>> εντοπίσαμε τα σημεία που θέλαμε να προσθέσουμε εικόνες.
Γίναμε εικονογράφοι και προσθέσαμε τις δικές μας εικόνες στο βιβλίο.
Τσικνοπέμπτη στο Νηπιαγωγείο μας.
Μια ακόμη αξέχαστη γιορτή πραγματοποιήθηκε φέτος στο Νηπιαγωγείο μας την Τσικνοπέμπτη! Τα παιδιά μεταμφιέστηκαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με τους ξυλοπόδαρους. Θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που συνέβαλε στη δημιουργία μιας τόσο ξεχωριστής ημέρας, προσφέροντας στα παιδιά σουβλάκια, χυμούς και σοκολάτες. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας και τη συνεχή σας προσφορά στην εκπαίδευση και την ευημερία των παιδιών μας.
06-03-2024. Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργαστήριο αρχαιολογίας και τέχνης Archaeolab.
Οι μαθητές/τριες του Πειραματικού Νηπιαγωγείου Πανεπιστημίου Πατρών, σήμερα, ημέρα Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αντικείμενο την αρχαιολογία και την τέχνη. Ειδικότερα, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προσομοίωση ανασκαφής Μυκηναϊκής οικίας» σε υπαίθριο χώρο ειδικά διαμορφωμένο από αρχαιολόγο, ώστε να προσομοιάζει σε πραγματικές συνθήκες ανασκαφής. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσομοίωσης ανασκαφής, διαρθρώθηκε σε 4 στάδια. Στο πρώτο στάδιο πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το έργο των αρχαιολόγων και τον μινωικό πολιτισμό, με τη βοήθεια εποπτικών μέσων και προβολή βίντεο. Στη συνέχεια τα παιδιά πραγματοποίησαν ανασκαφή, κοσκίνισμα χώματος, πλύσιμο κεραμικής, διαλογή και ταξινόμηση των ευρημάτων. Τέλος, τα παιδιά κατασκεύασαν το δικό τους αγγείο με πηλό.
Έγιναν αρχαιολόγοι και πραγματοποίησαν ανασκαφές σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο προσομοίωσης από αρχαιολόγο.
Κατασκεύασαν και διακόσμησαν αγγείο.
Συμμετείχαν σε δραστηριότητες γνωριμίας με το έργο των αρχαιολόγων .