Καλό καλοκαίρι!

Το καλοκαιράκι έφτασε! Τι καλύτερο από μια βόλτα στο κοντινό μας ζαχαροπλαστείο, για να δροσιστούμε με την αγαπημένη συνήθεια όλων των παιδιών, το παγωτό! Και φυσικά μια αντίστοιχη χειροτεχνία σε διάφορες γεύσεις για όλα τα γούστα!

Καλό καλοκαίρι γλυκά μας παιδιά!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Δημιουργήσαμε το δικό μας μοναδικό βιβλίο, στα πλαίσια της θεματικής «λογοτεχνία-ποίηση», Το Βιβλίο Της Άνοιξης είναι γεγονός! Με αποξηραμένα λουλούδια για εξώφυλλο ανοίγουμε τη σελίδα στο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη με τίτλο «Κάτω στης μαργαρίτας το αλωνάκι» το οποίο και δραματοποιήσαμε μέσα στην τάξη. Φτιάξαμε το δικό μας εικονόλεξο για την Άνοιξη και μάθαμε παροιμίες και αινίγματα για το μήνα Μάη.Τραγουδήσαμε ένα τραγουδάκι για την Πρωτομαγιά και δημιουργήσαμε ένα δικό μας ποίημα με τίτλο «Το τραγούδι της ‘Ανοιξης». Η ωραία πεταλούδα μας κράτησε συντροφιά με τη μελωδία της και τραγουδήσαμε επίσης για τις φράουλες, αφού πρώτα τις γνωρίσαμε και τις δοκιμάσαμε. Γνωρίσαμε επίσης και το μαγικό τριαντάφυλλο φτιάχνοντας ένα κολλάζ και γράφοντας και πάλι ένα δικό μας ποίημα για το μικρό τριανταφυλλάκι. Το ίδιο κάναμε και με την όμορφη πασχαλίτσα της άνοιξης, την οποία πρώτα χρωματίσαμε με νερομπογιές και μετά της αφιερώσαμε ένα δικό μας ποίημα. Τέλος γνωρίσαμε τη μέλισσα, φιλοξενήσαμε έναν μελισσοκόμο με τα εργαλεία του και χορέψαμε στους ρυθμούς των τραγουδιών για μέλισσες και μελισσάκια. 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Δράση e-twinning «Η τέχνη στο νηπιαγωγείο»

Σήμερα τελείωσε αισίως ο κύκλος μιας υπέροχης συνεργασίας μεταξύ των ειδικών νηπιαγωγείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης, στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2021 με τίτλο: «H τέχνη στο νηπιαγωγείο: μία μαγική συνάντηση».
Τα συναισθήματα πολλά και η χαρά μας μεγάλη. Προσπαθήσαμε να αποδείξουμε ότι η τέχνη όντως πάει νηπιαγωγείο και μέσα από τις δράσεις μας ανακαλύψουμε τη μαγεία της.
Επιλέξαμε τις θεματικές ενότητες ως εξής:
-Ο εαυτός μου μέσα από τη ζωγραφική, για το μήνα Φεβρουάριο
– Ο εαυτός μου μέσα από τη μουσική, για το μήνα Μάρτιο
– Ο εαυτός μου μέσα από το θέατρο, για το μήνα Απρίλιο
– Ο εαυτός μου μέσα από την λογοτεχνία και την ποίηση, για το μήνα Μάιο

Μέσα από τις αντίστοιχες δραστηριότητες, οι στόχοι μας ήταν να αναπτύξουμε κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες και δεξιότητες αδρής και λεπτής κινητικότητας. Επίσης να καλλιεργήσουμε την έκφραση των συναισθημάτων, το επίπεδο αυτογνωσίας των παιδιών μας και τη διαπροσωπική επικοινωνία και αλληλεπίδραση. Η ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας ήταν επίσης ένας σημαντικός στόχος για εμάς.

Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια ανάλογα με τις εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες, μάθαμε ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο αρκεί να υπάρχει θέληση και αγάπη.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μια επίσκεψη σε ένα φυτώριο μας έφερε πιο κοντά στη φύση και το περιβάλλον. Τιμήσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου φυτεύοντας λουλουδάκια σε γλαστρουλες! Αγαπώ το περιβάλλον και δεν ξεχνώ να το φροντίζω και να το προστατεύω.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Η μελισσούλα!

Μικρή μικρή νοικοκυρά μεγάλη πίτα φτιάχνει. Τι είναι;
Το βρήκατε; Είναι η μέλισσα!!!!!!
Ήρθε ο μελισσοκόμος στο σχολείο μας, είδαμε από κοντά τη στολή του, τις κυψέλες, τις κηρηθρες και όλα τα εργαλεία του. Τραγουδήσαμε το «Αχ μελισσούλα», κάναμε εργασίες, γίναμε μελισσούλες που ζουζουνίζανε στα λουλούδια και ρουφουσαν το νέκταρ και στο τέλος κατασκευάσαμε τα δακτυλομελισσακια μας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Μια ωραία ανοιξιάτικη εκδρομή!

Την Πέμπτη επισκεφθήκαμε έναν παιδότοπο στην Πτολεμαΐδα. Φάγαμε, παίξαμε πολύ στην παιδική χαρά και στα φουσκωτά παιχνίδια και μας περίμενε μια ωραία έκπληξη, η επίσκεψη του Μίκυ. Περάσαμε υπέροχα!!!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Μια μαγευτική εκδρομή

Τώρα που άνοιξε ο καιρός πήγαμε μια υπέροχη εκδρομή για να θαυμάσουμε τη φύση, να μυρίσουμε την άνοιξη και να αναπνεύσουμε ευωδιαστό αέρα. Γι’αυτό επισκεφθήκαμε ένα μέρος μαγικό κοντά στο σχολείο μας με πλούσιο χορτάρι, καταπράσινα δέντρα και χώρο για να παίξουν τα παιδιά. Η εμπειρία ήταν μοναδική και η πρώτη μας εξόρμηση μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Κηπουρική τον Μάιο!

Μάιος, ο μήνας των λουλουδιών. Με άμεσο και βιωματικό τρόπο είδαμε και μάθαμε πως φυτεύουμε λουλούδια, πως προετοιμαζόμαστε για αυτήν τη διαδικασία και πως συνεργαζόμαστε για να το πετύχουμε. Σκάψαμε, φυτέψαμε, ποτίσαμε και περήφανοι πια ομορφύναμε την αυλή του σχολείου μας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Η γιορτή της μητέρας

Η μαμά είναι αγάπη, η μαμά είναι πανταχού παρούσα, η μαμά είναι πάντα εκεί…

Η μαμά είναι όλα τα συναισθήματα μαζί, η μαμά είναι παντοδύναμη, η μαμά είναι πανίσχυρη, η μαμά είναι η πιο ικανή, η μαμά είναι ζωή, η μαμά είναι ιερή.

Εμείς στο νηπιαγωγείο αγαπάμε πολύ τη μαμά μας και της προσφέρουμε μια γλυκιά ανθοδέσμη μέσα από την καρδιά μας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Καλή Λαμπρή!

Το Πάσχα κοντεύει και οι χειροποίητες δημιουργίες μας δίνουν και παίρνουν. Ετοιμαζόμαστε για τη Μεγάλη Εβδομάδα φτιάχνοντας πασχαλινές κάρτες και λαμπάδες, βαζάκια, λαγουδάκια και φυσικά βάφοντας κόκκινα αυγά! Το κυνήγι των κρυμμένων αυγών δεν έλειπε από το παιχνίδι μας! Καλή Ανάσταση!!!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε