Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025…. Η αναμενόμενη ημέρα της δεντροφύτευσης ….έφτασε!!!
Τα παιδιά του 21ο Νηπιαγωγείου με τη συνεργασία και του 4ου Νηπιαγωγείου Δράμας, ανέλαβαν να γίνουν….νονοί ενός δεντρυλλίου, που θα φυτευτεί στο Στρατόπεδο “Παπαργύρη“, από τα ίδια.
Και φυσικά, όπως και σε κάθε βαφτίσια, έπρεπε να προετοιμαστούμε…..
Έτσι, λοιπόν, φτιάξαμε καρτέλες που θα κοσμούν τα δεντρύλλια, αναγράφοντας πάνω το όνομα που διάλεξαν γι΄αυτό τα παιδιά, ετοιμάσαμε και ένα τραγούδι , με τον τίτλο “Δέντρο, θέλω να φυτέψω ένα δέντρο…” και 2 αφίσες για να χαριστούν στο ίδιο το στρατόπεδο.
Αφού….χαιρετίσαμε το Νηπιαγωγείο μας….επιβιβαστήκαμε σε λεωφορείο, που θα μας πήγαινε στο στρατόπεδο “Παπαργύρη”. Όταν φτάσαμε εκεί μας υποδέχτηκε ο κ.Τοπαλίδης με την γυναίκα του και μας οδήγησαν στον διοικητή της Μονάδας.
Τον καλημερίσαμε και μας οδήγησε στο Μουσείο του στρατοπέδου, στο οποίο μας έκανε μια ξενάγηση.
Έπειτα, βγήκαμε στον προαύλιο χώρο του στρατοπέδου, για να ξεκινήσουμε την δεντροφύτευση. Η βοήθεια των φαντάρων ήταν σημαντική στην όλη δράση μας.
Στην δεντροφύτευση ήταν μαζί μας στην δράση μας και ο προϊστάμενος Α/βάθμιας εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Διαλεκτόπουλος, που μας ενθάρρυνε στο έργο μας.
Με το πέρας της δεντροφύτευσης ενημερωθήκαμε για την σημαντικότητα των δέντρων και το πως μπορούν να συγκρατήσουν το νερό της βροχής. Σκοπός ήταν να αντιληφθούν τα παιδιά με μια δράση-πείραμα, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στα μάτια τους, πώς η καταστροφή των δασών, είτε από φυσικά αίτια , είτε από πυρκαγιές, κ.τ.λ. επιφέρει άλλες καταστροφές, όπως πλημμύρες.
Στο τέλος, μας υποδέχτηκαν στην τραπεζαρία του στρατοπέδου, όπου μας κέρασαν χυμό και νεράκι. Μας ευχαρίστησαν για την δράση μας αυτή και ανανεώσαμε το ραντεβού μας την Άνοιξη, για να δούμε την ανάπτυξη των δέντρων που φυτέψαμε.
Για τη δράση μας αυτή, μας απονεμήθηκε το δίπλωμα του Ενεργού Πολίτη (στο σύνολο των παιδιών), καθώς και μια κονκάρδα μπρελόκ.