“Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ 21ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ 21 ΓΑΤΕΣ…..!!! συνεχίζει!!!
Η “Ιστορία Τέχνης του 21ου Νηπιαγωγείου με τις 21 γάτες” …..συνεχίζει!!!
Η τρίτη γάτα που επισκέπτεται το Νηπιαγωγείο μας είναι η γάτα που ανήκει στην τεχνοτροπία του Γκράφιτι, με κύριο εκπρόσωπο τον Φουτούρα 2000.
Ο Leonard McGurr, γνωστός επαγγελματικά ως Futura 2000, είναι μια κομβική φυσιογνωμία στην ανάπτυξη της τέχνης του δρόμου από τα αναδυόμενα στάδια της στις αρχές της δεκαετίας του 1970 έως τη σημερινή της θέση ως σεβαστό είδος στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή.
Ως καλλιτέχνης, το Futura 2000 συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση της αισθητικής του γκράφιτι και της τέχνης του δρόμου πέρα από τα αστικά τοπία και στη σφαίρα των καλών τεχνών. Η προσέγγισή του στην τέχνη χαρακτηρίζεται από μια μοναδική εικαστική γλώσσα που χρησιμοποιεί μια συγχώνευση αφηρημένων μορφών, ζωντανών χρωμάτων και μια αίσθηση κινητικής ενέργειας που αντικατοπτρίζει τα γρήγορα αστικά περιβάλλοντα από τα οποία αναδύθηκε η τέχνη του.
Και αυτή την εβδομάδα τα λούτρινα των παιδιών, που ανέλαβαν να παρουσιάσουν την παραπάνω τεχνοτροπία, μας συντρόφεψαν μέσα από το κουκλόσπιτο και μας κράτησαν παρέα.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με αυτή την τεχνοτροπία και βρήκαν σημαντικές πληροφορίες που αφορούν το Γκράφιτι . Τις παρουσίασαν με ιδιαίτερη χαρά στην μικρή μας παρεούλα. Ιδιαίτερα , γιατί πρόκειται για τέχνη του δρόμου, γιατί ο καμβάς είναι οτιδήποτε (τοίχος, τρένο, πόρτα, κτλ) και γατί αντί για πινέλα χρησιμοποιούν σπρευ.
Διασκεδάσαμε και προβληματιστήκαμε με τα αγαπημένα επιτραπέζια των παιδιών. Χορέψαμε με τα αγαπημένα τους μουσικά κομμάτια, γνωρίσαμε μέσα από φωτογραφίες την οικογένειά τους και τις αγαπημένες τους συνήθειες.
Και φυσικά….. με χαρά δεχθήκαμε την επίσκεψη των γονιών στο Νηπιαγωγείο μας. Γίνανε για λίγο παιδιά και παίξανε μαζί μας αγαπημένα ομαδικά παιχνίδια και δραματοποιήσεις, αφού πρώτα μας παρουσίασαν τα παιδιά πως ζωγράφισαν τους γονείς τους με την μορφή ζώων.
….. και με το δικό τους δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο, ζωγράφισαν τη γάτα του Γκράφιτι !!!
Τέλος, πήραν ως επιβράβευση το σπιτάκι τους με ζωγραφιές από τους φίλους τους!!!