ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

  • 324622730 499373082398261 7923885133109991393 n

Στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με Τίτλο “Νοιάζομαι και Δρω” οι μαθητές μας προσεγγίζουν την έννοια και τις προεκτάσεις του εθελοντισμού μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και βιωματικές δράσεις. Την εβδομάδα αυτή προσεγγίζουμε την έννοια του εθελοντισμού αναφορικά με τα ζώα.

Σήμερα είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση της κας Παναγιωτελίδου Ματίνας, της καθηγήτριας Αγγλικών του Νηπιαγωγείου μας, με την ιδιότητα αυτή τη φορά του μέλους του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ‘‘ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΡΑΜΑΣ” ,  σχετικά με τη σημασία της φιλοζωίας και του εθελοντισμού από την θεωρία στην πράξη.

Πρόκειται για έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που ιδρύθηκε το 2010 και λειτουργεί νόμιμα με την υπ’ αριθμόν 182/2010 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Δράμας με σκοπό αφενός την έμπρακτη συμβολή στην ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας σε θέματα σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των ζώων  και αφετέρου στην εν γένει μέριμνα, περίθαλψη και προστασία των αδέσποτων ζώων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δράμας.  Τα μέλη του είναι αποκλειστικά εθελοντές και τα έσοδα του προέρχονται από τις εγγραφές και συνδρομές των μελών και δωρεές.

Η κα Παναγιωτελίδου, μέσα από την παρουσίαση κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού και τις προσωπικές της εμπειρίες μας έδειξε πως δίνοντας  λίγο από τον ελεύθερο χρόνο προσφέρεις αφιλοκερδώς ένα κομμάτι της ψυχής σου για να απαλύνεις τη δυστυχία των ζώων και να συμβάλεις στην επίτευξη καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι εθελοντές του Συλλόγου διαθέτουν αφιλοκερδώς τον προσωπικό τους χρόνο, και πολλές φορές και χώρο για να συμβάλουν στην φροντίδα των φιλοξενούμενων από το Σύλλογο ζώων. Αρχικά επιχειρούνε τη διάσωση και την περισυλλογή των ζώων και στη συνέχεια αναλαμβάνουνε τη φιλοξενία και την περίθαλψη τους μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος κηδεμόνας, ή η ιδανική οικογένεια για το κάθε ένα.

Οι μαθητές μας προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν ιδιαίτερα στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Έθεσαν τα ερωτήματα τους , κατέθεσαν προσωπικές εμπειρίες και ιδέες και εκφράστηκαν στη συνέχεια εικαστικά.

Ευχή όλων μας να σταματήσει η κακοποίηση και η εγκατάλειψη των ζώων και όλοι οι άνθρωποι να σέβονται τη ζωή κάθε ζώου.